Loading

Guadeloupe | Death in Paradise

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Guadeloupe | Death in Paradise

Ons Death in Paradise avontuur heeft een vervolg gekregen. Vanmorgen heerlijk gekeuveld in het idyllische plaatsje Deshaies, wat in de serie Honore wordt genoemd. We hadden de intentie om ook het politie bureau uit de serie te bezoeken. Doordat de lokale bevolking daar een slaatje uit probeert te slaan hebben wij besloten dit aan ons voorbij te laten gaan. Een luttele € 10,- per persoon word gevraagd voor een lokatie waar je binnen een paar minuten uit bent gekeken. Als je het mij vraag schrik zo’n prijs alleen maar mensen af, maar blijkbaar denken ze daar hier anders over. Wij hebben dus een prachtige foto van de buitenkant genomen!

 

Strand is hier een andere bestemming waar ze veel goede opties in hebben, zoals Anse La Perle. Een prachtig strand met verschillende eettentjes waar je van heerlijke verse vis kan genieten. Wij belande in een hutje dat door wrakhout, touw en zijl aan elkaar verbonden zat. Van de uitstralingen moesten ze het niet hebben. Gelukkig voor ons kon de chef veel beter koken dan dat de binnenkant eruit zag. De heerlijke garnalen en vis carpaccio lieten wij ons goed smaken!

 

In Death in Paradise woont de inspecteur op dit strand, in een prachtig hutje in een verlaten omgeving. Inmiddels weten we dat het allemaal niet zo verlaten is als in de serie, desalniettemin is het hier schitterend. Het hutje wordt weggehaald als er niet gefilmd wordt, wel vonden we de lokatie waar het huisje staat tijdens de opnames. Wat een prachtig strand en zo rustig, je kon de bezoekers op 2 handen tellen. Niet ideaal voor de lokale economie, maar wel voor ons!

 

Overigens is op dit strand ook genoeg leedvermaak te vinden. Mensen kijken is een grote hobby van me en hier kan je dat prima. Mannen in te kleine zwembroekjes en vrouwen in te hippe bikini’s. De prachtige golfslag hier zorgde ervoor dat bij het binnenkomen van de zee een groot gedeelte van het strand af en toe een beetje overstroomde. Een gratis schouwspel ontstond elke keer wanneer iemand besloot zijn of haar handdoek in de ‘gevarenzone’ neer te leggen. Bij elke golf wachtte wij tot het water aan de handdoek kwam of verder. Hele gezinnen sprongen op van paniek. Wel zielig dat hun handdoeken niet meer erg geschikt waren om mee af te drogen, als ze ze al terug wisten te vinden 🙂

 

 

 

Favoriete adresje om … van het strand te genieten!

Plage de la Perle

Deshaies, Guadeloupe

Frankrijk

 

Prachtige strand met palmbomen en een heerlijke golfslag.

 

Favoriete adresje om … lekker te eten!

Restaurant Le Boobool’s

Plage de la Perle

Deshaies, Guadeloupe

Frankrijk

 

Na het zonnen trek gekregen in een koud drankje en wat te eten? Dan is dit de plek. In een hutje gefabriceerd van wrakhout zit een restaurant waar ze toch kunnen koken. Van de buitenkant lijkt het niets, gelukkig is het eten van andere kwaliteit. Vooral de verse vis gerechten zijn aan te raden!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.