Loading

Guadeloupe | Jardin Botanique

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Guadeloupe | Jardin Botanique

Soms moet je niet te lang in dingen blijven hangen. Het wordt langdradig of kan snel verveling met zich meebrengen. Al is het niet altijd een slecht ding, het kan ook een rode draad vormen in de dingen die je doet. In ons geval is Death in Paradise een rode draad in het bezoek aan Basse Terre. We zijn bezig in het zoveelste seizoen en inmiddels al aanbeland bij inspecteur nummer drie. Menig moord is al gepleegd en veel Britse acteurs hebben al hun bijdrage geleverd als slachtoffer, verdachte of moordenaar. Het begint een beetje op Baantjer te lijken, waar menig Nederlandse acteur zich vanzelf aanmeld om vermoorde te spelen. Qua locaties op een eiland moet met creatief zijn en, totaal niet verassend, zijn er ook in de Botanische tuin een aantal Death in Paradise slachtoffers gevallen.

 

Net voorbij Deshaies ligt ‘Jardin Botanique’ waarin acht verschillende tuinen zijn gecreëerd die aan elkaar vast zitten. Elke tuin heeft een thema waarin ook de plantensoorten zijn uitgekozen, een wandelroute brengt je langs alle tuinen die je op je eigen tempo kan bezoeken. De vogels van Gaudeloupe vliegen hier vrij in het rond, boven in de boomtoppen hoor je vrolijk getjilp en zo nu en dan vliegen ze zo langs je gezicht op hun doel af. Zeker op een niet al te warme dag een perfecte locatie om doorheen te lopen.

 

Onze aandacht ging al snel uit naar de kolibrie’s die hier wonen. Schitterende kleine vogeltjes in alle kleuren en geweldig dat ze op hun plaats kunnen blijven vliegen. Een fascinerend gezicht, alleen zeer moeilijk te fotograferen. Nadat we alle onderdelen van de tuin hadden gehad besloten we richting de uitgang te lopen. Net voor ‘sortie’ stond een bordje voor de Middeleeuwse kruidentuin. Haast hadden we niet en zo liepen we langs planten genaamd ‘Patat’ en genoten we van het schitterende uitzicht over de kust. En opeens, uit het niets werd onze aandacht getrokken door een kolibrie … en nog één … en nog één. Deze kruidentuin leek een oase voor deze kleine vogeltjes. Op ons gemak naast de planten gezeten in de hoop een glimp van de vogeltjes op camera vast te kunnen leggen. En ons geduld werd beloond met een aantal hele mooie plaatjes.

 

Voldaan reden we terug naar Deshaies langs de bakker om daarna onze vers gekochte broodjes op te eten op het strand van La Perle. Met weer een heerlijke golfslag genoten we van onze laatste dag hier op Basse Terre. Morgen verhuizen we naar Saint Francois waar vanuit we donderdag een tour hebben geboekt naar Petit Terre. Nu eerst de laatste verse boodschappen opmaken en de spullen uit de kast halen om morgen te verkassen.

 

 

 

Favoriete adresje om … planten te bekijken!

Jardin Botanique

Deshaies, Guadeloupe

Frankrijk

 

Prachtige botanische tuin in Guadeloupe. De tuin is ingedeeld in acht verschillende zones met daarin zijn eigen diversiteit aan planten, bomen, etc. De wandeling gaat in een rondje, soort IKEA, waardoor je alle verschillende gebieden op je eigen tempo kan ontdekken. Door het park heen vliegen vogeltjes, vooral de kolibrie’s zijn een echte attractie.

1 Comment

  • Symen

    Wat een mooie foto’s

    15 maart 2019 at 23:45
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.