Loading

Guadeloupe | Rustig aan

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Guadeloupe | Rustig aan

De wind raast, de hemel is helder en overal zijn sterren te zien. Vanaf ons balkon zijn ze al goed zichtbaar, vanaf het donkere en verlaten strand helemaal. Een half uurtje geleden lagen we nog op onze rug te genieten van die prachtige sterrenhemel, daarna was het tijd om richting de luwte te vertrekken. Nu zijn de rollen eerlijk verdeelt, Symen is de laatste spullen in de koffer aan het doen en ik zit aan de buitentafel de blog te schrijven.

 

Zo vaak draait het tijdens vakanties om zien, zoveel mogelijk! Echt ruimte voor een moment rust is er niet, gaan gaan gaan en moeten moeten moeten! Onze tijd op de grote eilanden was voornamelijk van zien en hier ging het vooral om een tijd van niets doen. Heerlijk uitslapen, uren over de horizon staren vanaf het strand en eindeloos in de jacuzzi bubbelen tot we er oma vingers aan over hielden! Genieten van onze boeken of gewoon lekker met de ogen dicht luisteren naar de geluiden van buiten. Heerlijk even niets doen, al is dat ook niet helemaal waar. Symen zijn boek is uit, de blog is bijgewerkt en we hebben in de zee gedobberd, wat met de stroming hier wel de enige energie vergt. Vooral een tijd van, alles mag en niets hoeft!

 

En zo komt aan alles een eind. Vanavond hebben we heerlijk gegeten in het dorp. Natuurlijk weer veel vis, zal dat zeker gaan missen. Overal waar water is, is vis. Alleen maken ze het hier in Guadeloupe wel ontzettend lekker klaar. ’Thon Tataki’, nog nooit van gehoord. Rauwe tonijn met wasabi en gember, soms vergezeld door een saus. Heerlijk! Flesje Franse wijn erbij en de avond is helemaal geslaagd.

 

We gaan het missen. Het prachtige weer, heerlijk eten, de schitterende onderwater wereld en mooi natuur. Een hele fijne tijd hebben we hier gehad. Guadeloupe is zeker een aanrader, vanaf Fort Lauderdale niet ver vliegen en vanuit Nederland ook goed te doen via Parijs. Europa in de Caribbean.

 

Voor nu laat ik jullie gaan, wij gaan nog even van de buiten geluiden genieten voor we onze ogen sluiten, morgen op de pond naar Basse Terre zitten en donderdag in Florida!

 

 

 

Favoriete adresje om lekker te eten!

Couleurs du Monde

Le Mouillage

Terre de Haut, Guadeloupe

Frankrijk

 

Restaurant aan het water in het stadje hier. Het fel gekleurde gebouw kan je niet missen! Ze serveren hier, net als overal in Gaudeloupe, veel vis en een aantal Franse klassiekers. Zeker een aanrader wanneer je in Terre de Haut bent. Vergeet in het hoogseizoen niet om te reserveren!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.