Loading

Chicago | een wereld van verschil

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Chicago | een wereld van verschil

Terwijl ik dit typ is het 9°, 9° F om precies te zijn. In Celsius is het -12°C, het is bijna ongelofelijk! Buiten schijnt de zon zo fel dat ik m’n zonnebril op heb om enkel de rest van de woonkamer te kunnen zien. Stoom komt van alle daken af en zelfs op de rivier ligt een mysterieuze laag stoom die meegaat met de stroming. Terwijl de winter in Florida aanvoelt als zomer, is het hier echt winter!

 

Gisteren heb ik het schip verlaten om de aankomende week in Chicago door te brengen. Ik begon de ochtend in m’n korte broek en verliet de gangway in een lange. Dat was al even geleden. Vest in de rugzak en winterkleding in de koffer klaar om gebruikt te worden! Die laatste heb ik echt wel nodig, kijk volgende week word het ruim boven 0°C, maar daar heb ik nu weinig aan. Op het vliegveld van Fort Lauderdale was het verschil in weer al duidelijk te merken. Vluchten richting het Noord-Oosten waren vertraagd of geannuleerd vanwege sneeuwstormen en er stonden rijen voor het toilet om de zomerkleding te vervangen door een winterse variant.

 

Wanneer je van een strak blauwe hemel vertrek naar een plek waar de hemel net zo vrij is van wolken, merk je binnen eigenlijk niet dat het buiten een wereld van verschil is. Boven Florida kon ik alle huizen duidelijk herkennen en in Chicago brandde elk lichtje fel om me te verwelkomen. Op het moment dat de deuren van het vliegtuig open gingen, mensen op gingen staan in het gangpad en als sardientjes in een ton allemaal hun winterjas probeerde aan te trekken werd voor mij ook wel duidelijk dat een heldere hemel je geen garantie geeft voor warm weer, alleen goed weer!

 

En zo ben ik nu bij Arden, wie ik ruim een jaar geleden ontmoete via Girls Who Travel. Een geweldige groep op Facebook met een website en vele socials die je op de hoogte houden van alles dat over reizen gaat. Al maanden keken we uit naar deze week, en nu is het eindelijk zover!

 

Na een goede nacht hebben we vanmorgen rustig aan gedaan, de buurt een beetje verkend en heerlijk buiten de deur geluncht. Arden woont in een leuke wijk in het centrum van Chicago met om de hoek een prachtige boekenwinkel, wolwinkel en gezellige restaurants. Ik heb het gevoel dat het een hele goede week gaat worden! Vanavond gaan we lekker koken en word het een avondje thuis. We beginnen rustig!

 

 

 

Favoriete adresje voor … hops & hamburgers!

HAX

733 S. Dearborn Street

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

‘Hops & Hamburgers’ … de slogan van dit restaurant zegt het al. HAX is een simpele zaak met goed bier en goede hamburgers. Zeker een aanrader in deze buurt.

 

Favoriete adresje om … wol te kopen!

Yarnify!

47 W Polk Street

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Prachtige wol winkel, met een geweldig assortiment. Zoveel kleuren, soorten en maten. De wol is van goede kwaliteit, dus ook wat aan de duurdere kant. De perfecte plek om je ogen uit te kijken.

 

Favoriete adresje om … een boek te kopen!

Sandmeyer’s Bookstore

714 S Dearborn Street

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Ik kan hier uren rondlopen, alle kaften lezen en genieten tussen de boeken!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.