Loading

Chicago | Downtown en Logan Square

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Chicago | Downtown en Logan Square

Een bezoek aan Chicago is niet compleet wanneer je ‘The Bean’ of de ‘John Hancock Tower’ niet heb gezien. Arden en ik hebben vandaag de toerist uitgehangen … De temperatuur is inmiddels niet meer -20 C en wanneer je uit de wind blijft is het zeer aangenaam. We hebben door de straten van Chicago geslenterd en de hoogte punten van de stad bekeken. Het is een zeer aangename stad om door heen te wandelen, niet te groot maar wel groot genoeg om alles te hebben!

 

En daarbij hoort natuurlijk ook geweldig uitzicht! Chicago heeft een aantal plekken waarvandaan je de stad fantastisch goed kunt zien. Vaak hangt er aan zo’n uitzicht wel een prijskaartje, de Sears Tower (Willis Tower) heeft enorme wachtrijen en de prijs is schrikbarend! Bij de ‘John Hancock’ is dat een heel ander verhaal. Voor het restaurant en de lounge betaal je geen entree en het extra dat je betaald over de drankjes en het eten is het uitzicht meer dan waard! Bij zo’n bijzondere plek hoort natuurlijk ook een hele serie foto’s om het moment te herinneren!

 

Na al het geslenter en het vele wandelen is een middagdutje altijd welkom. Even opladen voor wat de avond ons nog ging brengen. Eerder deze week heb ik een brouwerij in Chicago gevonden met een menu die ons beide beviel. Een goede lijst met bieren en een proeflokaal welke niet zou misstaan in een tijdschrift over Scandinavisch wonen, of leven in dit geval! Opgeladen en wel stapte we in de taxi richting Hopewell. Ondanks het vele wit, viel er een warme deken over ons heen. Een fijn plek om samen te komen onder het genot van een biertje en een spelletje. Hopewell heeft naast een ruime selectie bier ook een goede selectie gezelschapsspelletjes. Mensergerjeniet … een spelletje dat bij ons thuis nooit gespeeld werd. Het is namelijk zeer moeilijk om iemand te laten winnen, die niet tegen zijn verlies kan, tijdens dit spelletje. Nou, ik kan je vertellen dat tot de laatste dobbelsteen Arden 98% van het spelletje in de voorsprong was om te winnen, zoals verwacht tijdens Mensergerjeniet, ik won!

 

We sloten de avond af bij Longman & Eagle. Een restaurant waar ze wel eens iets aan het licht mogen doen, zo ontzettend donker is het daar dat je bij het binnenstappen bijna geen hand voor ogen ziet. Gelukkig kwamen we uit het donker en was het gemakkelijk om aan de donkere ruimte te wennen. Het bestuderen van de menukaart ging niet geheel gemakkelijk in het donker, gelukkig kwamen we er uit en bestelde we een aantal zeer goede items van de kaart. Het werd een heerlijk avond, met goede gesprekken en erg lekker eten! Ik wou dat ik wat dichterbij woonde, dan kwam ik hier zeker volgende week weer!

 

 

 

Favoriete adresje voor … Geweldig uitzicht!

The Signature Room at the 95th of The Signature Lounge at the 96th.

875 North Michigan Ave (John Hancock tower)

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Voor prachtig, en betaalbaar, uitzicht ga je naar het John Hancock gebouw! Op de 95ste en 96ste verdieping zit een restaurant en bar waar je van een geweldig uitzicht over de stad kan genieten. Het eten en drinken zijn wat aan de dure kant, maar zijn in totaal nog steeds goedkoper dan een bezoekje aan de Sears Tower (Willis Tower)!

 

Favoriete adresje voor … Biertjes!

Hopewell

Milwaukee Ave

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Bier zonder poespas in een proeflokaal zonder poespas. De ‘taproom’ heeft niets weg van een bruine kroeg, meer van een hippe salade bar. Aan de bar kan je alle biertjes op de lijst bestellen en deze daar of aan de lange tafels opdrinken. Via een ‘thuisbezorgt’ service kan je eten bestellen dat aan je tafel wordt afgeleverd door een koerier. In de kasten aan de muur zitten allerlei spelletjes zodat je de telefoon in je tas kan laten zitten!

 

Favoriete adresje voor … Eten & Drinken!

Longman & Eagle

2657 N Kedzie Ave

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Een donker gebouw van buiten is een knus restaurant van binnen. Het menu bestaat uit heerlijke gerechten met lokale producten. Ook de bar serveert drankjes die vaak hun oorsprong vinden in de buurt van Chicago. Wil je heerlijk eten in Chicago? Dan is dit de plek om naartoe te gaan. Weet alleen, reserveren is niet mogelijk!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.