Loading

Amber Cove | Chocolade!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Amber Cove | Chocolade!

Wat voor een ander betekenen, waarom zou je dat alleen kunnen doen wanneer je thuis bent? Ook ver van huis kan je de handen uit de mouwen steken om iemand anders te helpen! Zo ook in Amber Cove, Dominicaanse republiek. Bij de ChoCal chocolade fabriek kunnen ze alle hulp, zowel financieel als in de vorm van mankracht, gebruiken.

‘Cruise with a purpose’ is een nieuwe serie excursies die Holland Amerika Lijn aanbied. Deze excursies zijn speciaal ontworpen om gasten en gemeenschappen, over de hele wereld, beide te laten profiteren tijdens de excursie. Verander je vakantietijd in een kans om terug te geven aan andere die het goed kunnen gebruiken! Vanmorgen stapte ik samen met een groep passagiers in een minibusje richting een chocolade fabriek welke is opgezet door vrouwen om werkgelegenheid voor andere vrouwen te creëren. 

Ons bezoek aan ChoChal begon op de kwekerij waar we zakjes vulden met aarde om daarna bonen te planten in dezelfde zakjes. Op de kwekerij kregen we uitleg over de zaden, vruchten en bomen. Ook werd ons uitgelegd hoe de bonen worden bewerkt om daarna chocolade te kunnen maken. Het was een zeer interessant begin van ons bezoek en we werden gelijk aan het werk gezet.

In de fabriek werden de werkzaamheden voortgezet. We werden verwelkomd, met dans en zang, door de dames die in de fabriek werken. Na een korte introductie mochten de handen uit de zakken en kreeg iedereen een taak uitgelegd door de dames. Mijn groep begon met het uitzoeken van bonen, te plat, stuk en te klein. Het was nogal lastig als je eigenlijk niet weet waar je naar zoekt! Nog lastiger is om het daarna aan een nieuwe groep mensen uit te leggen. Ons werd uitgelegd hoe we de schaaltjes van de bonen het beste konden scheiden van de cacao, klusje twee. 

Het derde werkstation was één van de favoriete, gesmolten chocolade in vormpjes doen. Op het moment dat alle vormpjes waren gevuld kreeg iedereen een lepel met gesmolten chocolade om van te snoepen. Het laatste station was het inpak station, alle smaken repen werden in een papieren verpakking geschoven en daarna dichtgeplakt met een plakbandje. De dames van de fabriek moesten voor vandaag 200 pakketjes af hebben, onze groep had samen 198 repen ingepakt. De dames deden later de laatste twee, om daarna de zending te verzenden naar de klant!

Wanneer ik thuis ben, heb ik altijd het goede voornemen om iets goeds te doen voor een ander. Op het moment dat de koffer weer ingepakt word realiseer ik me dat ik m’n voornemen niet heb gerealiseerd. Het is fijn om te weten dat de groep waar ik vandaag mee op pad was verschil heeft kunnen maken voor de dames in de fabriek. Het was niet alleen een hele gezellige dag, maar ook een dankbare dag. Niet alleen vanuit de dames uit, maar ook vanaf ons. Iedereen zat namelijk voldaan en blij in de bus, ze hadden nog nooit zo’n leuke excursie gemaakt!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.