Loading

Cozumel | Chichén Itzá

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cozumel | Chichén Itzá

Chichén Itzá, gelegen op het schiereiland Yucatan in Mexico, was ooit één van de belangrijkste Maya steden. Nu staat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Chichén Itzá ligt niet ver van de rand van de oude krater van Chicxulub. Deze beroemde krater, die gevormd is door de inslag die waarschijnlijk een eind maakte aan de dinosauriërs. Wel ligt de stad ver van Cozumel, grotendeels bestond deze dag uit in de bus zitten en onderweg zijn. Een boek en haakwerk maken deze tijd veel aangenamer.

Aangekomen in Chichén Itzá was iedereen blij om uit de bus te stappen en de stad te gaan ontdekken. Chichén Itzá bestaat onder andere uit een nonnenklooster, piramide, cenote, graftombe van de hogepriester, patio van de duizend kolommen, een markt, tempel van de krijgers, Adelaarsplatform en een grote balspelbaan. Tijdens een bezoek van nog geen twee uur is het onmogelijk om alles te zien en ontdekken, gelukkig had onze gids een plan met de hoogtepunten van de stad op de agenda.

Wat een bijzondere plek, ongelofelijk dat deze plek meer dan 1000 jaar oud is en met de hand is gebouwd. In die tijd hadden ze nog geen boormachines, tractors en hijskranen. Onze gids vertelde dat het steen waar de meeste gebouwen van zijn gemaakt niet uit deze omgeving komt. Ik vraag me dan echt af hoe ze alles hier hebben gekregen, kijk eens op de foto hoe klein de mensjes zijn en hoe groot de bouwwerken!

Over mensjes gesproken, tijdens onze vrije tijd heb ik ontzettend genoten van alle bezoekers hier die in de meest vreemde houdingen foto’s probeerde te maken met de piramide, één van de beroemdste gebouwen hier. Mensen op hun kop, half naakt, springend en in nog honderd andere bijzondere outfits en houdingen. Ongelofelijk wat mensen doen voor de perfecte, Facebook en Instagram, foto.

Vandaag was een bijzonder bezoek aan een bijzondere plek. Ik hoop zeker terug te komen met meer tijd, het was namelijk wel allemaal gehaast. En zo waard het!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.