Loading

St John | Trunk Bay

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

St John | Trunk Bay

St. John, één van de mooiste eilanden in de Caribbean, is onderdeel van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Helaas is dit eiland veel te klein voor ons om aan te meren of tenderen, daarom gaan we om de week naar St. Thomas waar meer ruimte is voor een schip van formaat Nieuw Statendam. Gelukkig bestaan er boten in alle soorten en maten en lag er vanmorgen een pond voor de gasten aan boord klaar om ze naar St. John te brengen.

De vaartocht was avontuurlijk, grote golven die over de zijkant sloegen. Nog voordat we het strand hadden bereikt waren de meeste gasten al doorweekt. Haren die langs het gezicht hingen en de gemiddelde ‘wet t-shirt contest’ was er niets bij. Handdoeken kwam al uit de tassen, niet veel later waren ze net zo nat als de haren en de t-shirts. 

Onze bestemming was Trunk Bay, één van de nationale parken op het eiland. Een geweldige baai met een schitterend strand en een prachtige onder water wereld. Dit is één van de beste snorkel plekken op het eiland. De rit over het eiland was prachtig, echter werden we ook geconfronteerd met de gevolgen van de orkanen die de afgelopen jaren over het eiland zijn gekomen. De twee categorie vijf orkanen die een paar dagen na elkaar kwamen hebben de meeste schade aangericht. Niet alleen hier, maar ook op andere eilanden. Veel resorts en hotels zijn nog steeds gesloten, zoveel schade is er. Er word verwacht dat een groot aantal niet zal heropenden. Gelukkig waren er in St. John geen dodelijke slachtoffers, dat is dan weer geruststellend.

De wind ging met ons mee naar Trunk Bay, iedereen kreeg een gratis scrub beurt op het strand. In het water was het lekker warm en goed te doen met de wind. De onderwater wereld is prachtig hier, schitterend bladkoraal, slakjes (flamingo tongue), vis en ander schitterend koraal. Lekker dobberen in het water met de duikbril op en snorkel langs het gezicht. Dit is hoe je je tijd hoort door te brengen in de Caribbean.

Wat een heerlijke dag, op en aan het water. Terug in St. Thomas was het tijd om nog even langs het postkantoor te gaan om daarna de Koningsdam voorbij te zien varen. Ze lag de hele dag achter ons en beide schepen hebben een toeter competitie gehouden. Nu is onze toeter best wel triest, daarom denk ik dat de Koningsdam toch wel met vlag en wimpel heeft gewonnen! Nu varen we haar achterna, onderweg naar Half Moon Cay. Nog even genietend van het Caribische weer.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.