Loading

Reykjavik | Golden Circle

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Reykjavik | Golden Circle

De ‘Gouden Cirkel’ is een geliefde toeristische route dat drie populaire attracties, binnen 100 km van Reykjavik, in de schijnwerpers zet: Thingvellir, Geysir en Gullfoss. Elke dag zie ik via sociale media de meest mooie reisfoto’s en -verhalen voorbijkomen, momenteel is IJsland is één van de meest populaire bestemmingen. Dit land heeft iets magisch over zich, iets wat nieuwsgierigheid opwekt.

Twee dagen Reykjavik maakt het ontdekken van de omgeving een stuk gemakkelijker. Geen klok om rekening mee te houden terwijl je bezig bent met genieten van een geweldige omgeving. Hier is zoveel te zien en te doen dat je ondanks de twee dagen toch moet kiezen wat je gaat doen. De vorige keer dat ik hier was maakte ik een duik tussen de platen van het Noord Amerikaanse en Europese continent. Het werd tijd om dit gebied ook eens boven water te observeren. Maar niet voor ik één van IJslands beroemdste watervallen en geisers had bezocht.

Geysir is de geiser waarnaar alle geisers zijn benoemd. Popelend stonden tientallen mensen om de afzetting in afwachting van de uitbarsting. Het is een fascinerend gegeven dat de natuur zoveel mogelijkheden heeft. Overal borrelt de grond hier, je moet echt oppassen waar je stapt want het water is echt kokend heet. Moeder natuur laat hier haar krachten zien.

Even verderop laat Moeder natuur haar schoonheid zien. Een geweld aan water komt hier bij de Gullfoss, de gouden waterval, naar beneden. Oorverdovend geluid komt je tegoed wanneer je dichter bij de waterval komt. Jammer genoeg is het bijna onmogelijk om de hele waterval op de foto te krijgen, en dan natuurlijk ook nog het liefst zonder mensen. Gigantisch is de waterval en elke paar minuten komt er weer een bus een lading bezoekers droppen. Dat is het jammere aan een tour zoals deze, veel mensen maken dezelfde tour en de kans is groot dat je op hetzelfde moment op dezelfde locatie bent.

Het moet tegen vieren geweest zijn toen we bij het nationale park van Thingvellir aankwamen. Op het parkeerterrein stond maar een handje vol bussen en de enige rij mensen die er stond, was die bij het toilet! Rustig konden we door en langs de continentale platen lopen, wat een geweld moet hier hebben plaats gevonden. Nietigheid is het enige wat je voelt wanneer je langs de platen loopt. Bijna niet voor te stellen dat je met je ene been in Europa staat en met het andere in Noord Amerika, en dat zonder je paspoort mee te nemen!

Een tour zoals deze geeft je een goede indruk van de omgeving, een proeverij van wat IJsland te bieden heeft. Een bezoek aan Reykjavik en de omgeving is nog geen bezoek aan IJsland. Het land heeft zoveel meer te bieden.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.