Loading

Reykjavik | Lunchen met Symen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Reykjavik | Lunchen met Symen

Er zijn verschillende soorten reizigers en toeristen. Je kunt denken aan degene die zoveel mogelijk landen wilt zien in zo weinig mogelijk tijd, de kwantiteit over kwaliteit reizigers. De één haalt voldoening uit het bezoeken van musea’s, de ander probeert zoveel mogelijk wandeltochten te maken. En je zou ze de kost moeten geven die alleen een plek kunnen ervaren tijdens het doen van retail-therapie. Ik probeer een kwaliteit reiziger te zijn, tijdens het doen van cruises is het lastig gebleken om dat te doen. De beperkte tijd maakt het lastig om echt voor kwaliteit te gaan en kiezen is noodzakelijk. Het is wel zo dat er tijdens een cruise tijd is voor een beetje cultuur, natuur, architectuur, stad en winkelen. Al zit daar de belangrijkste niet bij, het ontdekken door eten en drinken. Symen en ik zijn zeker van de laatste categorie. 

Op Facebook ben ik lid van vele reisgroepen en ook op Instagram volg ik veel reizigers, wanneer zij horen hoe mijn dag was vandaag zouden ze me uitlachen. Ontspannen en het rustig aan doen lijkt wel een soort van taboe in de moderne reiswereld, zelfs wanneer je kwaliteit kiest boven kwantiteit is het nog steeds belangrijk om constant maar wat te doen, te zien en te ervaren. Ik kan prima ervaren met een drankje in mijn hand op een terrasje, terwijl de wereld aan mij voorbij trekt, zo ook vandaag.

Bij ‘Bryggjan Brugghus’ hebben we het natte goud van Reykjavik geproefd, echt onder de indruk waren we niet. De andere gasten aan de bar waren interessanter dan het bier, je kan niet altijd en overal lekker bier krijgen … Al zal m’n zus je mededelen dat er maar twee soorten bier zijn, vies en heel vies bier! 

Twee jonge meiden van de informatie balie naast het schip raadde ons aan om naar de foodhall te gaan die dichtbij de brouwerij staat. Zo gezegd zo gedaan, van de buitenkant zou je niet zeggen dat er een gezellige hal op de staat te wachten met verwarming. In iedere hoek is een andere tent te vinden, met zijn eigen aankleding, die probeert je de lekkerste dingen aan te smeren. Lastig kiezen … Wij kozen voor een visplank en twee lekkere biertjes, we hadden meer mazzel deze keer! En dit is optimaal genieten van een nieuwe plek voor mij, aan de hand van eten en drinken. Geen betere manier om een plek beter te leren kennen!

 

 

 

Favoriete adresje om … bier te proeven!

Bryggjan Brugghus – Bistro & Brewery

Grandagardur 8,

Reykjavik

IJsland

Bij Bryggjan kan je zowel eten als drinken. Wij kozen voor alleen een drankje doen, echt weggeslagen door de bieren waren we niet … toch blijft dat heel persoonlijk.

Favoriete adresje om … te eten!

Grandi Mathöll Food Hall

Grandagardur 16

Reykjavik

IJsland

www.grandimatholl.is

Voor ieder wat wils in deze ‘foodhall’. Burgers, pizza, Koreaans, vis, salades en nog meer naar ieders smaak. De hal is verwarmd en de diverse restaurants zitten ieder in een unieke locatie. Zo staat er een zeecontainer, een houtenhut, een foodtruck en een luxe bar waar je van vis en champagne kan genieten. De hal staat vol met tafels waar iedereen kan genieten van het gekochte eten en drinken, de ideale manier om van heerlijk eten en drinken te genieten terwijl je naar de wereld kijkt, nieuwe mensen ontmoet en geniet van het lokale leven.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.