Loading

Cruise Pauze | Dag drie van de vrijwillige cruise pause

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cruise Pauze | Dag drie van de vrijwillige cruise pause

Lieve Allemaal,

Door de speakers van de hut klinken gezellige tonen. Symen voert een algemene PA test uit door het gehele schip, met muziek die ik heb uitgekozen! Ik zit lekker in de hut, even opruimen, de was doen en terug reageren op alle lieve post, berichtjes en mails die ik de afgelopen dagen heb ontvangen. Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen meeleeft, dit is een tijd waarin we dichter bij elkaar kunnen komen. Waarin we leren saamhorig te zijn met de huidige technologie, waarin we onszelf ook wel eens kunnen verliezen. Dit is het moment om die technologie te gebruiken waar het voor bedoelt is …

Het is belangrijk dat we elkaar op de hoogte houden, maar ik ben ook van mening dat het goed is wanneer we geen paniek en angst onder elkaar gaan verspreiden. En vooral de aannames die gemaakt worden maken het lastig … Op het moment ligt de Nieuw Statendam ergens in de Caribische Zee ten anker, en worden we vergezeld door nog vijf schepen die hier de storm af wachten. Alle cruise rederijen hebben vrijwillig besloten om een pause van 30 dagen in te lassen, voor ons betekend dit dat de eerst volgende cruise met passagiers op 19 april gepland staat. 

Symen en ik hebben geen Corona, op het moment worden we niet gerepatrieerd door de Nederlandse regering en we zitten ook niet zonder toilet papier. We hebben het goed hier, en ik denk zelfs dat we hier beter zitten dan thuis. De zee is kalm, de zon is warm en het water in het zwembad is op goede temperatuur. Maar denk niet dat iedereen hier nu in een strandstoel langs het zwembad zit, veel afdelingen werken gewoon door. Wel een aantal uur korter dan normaal maar er word nog steeds gezorgd dat de Nieuw Statendam helemaal klaar is om binnenkort weer passagiers te ontvangen. 

Deze periode is surreëel, voor ons allemaal. Lege schappen in de supermarkt, geen mensen in straten waar je normaal over de hoofden kan lopen en ook hier is het vreemd om geen passagiers tegen te komen in de liften. We komen hier wel doorheen. Wij als individuen, wij als gemeenschap, wij als schip … het duurt alleen even en geduld is het enige dat we nu kunnen hebben en het enige dat we kunnen zijn is flexibel. Geduld is overigens niet iets waar ik ontzettend veel van heb, maar ik doe m’n best. 

Wil bij deze de gelegenheid nemen om je te bedanken … bedankt voor alle steun en ik kan niet wachten om binnenkort weer prachtige reisverhalen met je te kunnen delen. En mocht je een cruise overwegen voor later in het jaar of volgend jaar en heb je vragen, stuur me een berichtje en ik probeer zo snel mogelijk te reageren!

De huidige locatie van de Nieuw Statendam op Marine Traffic

 

 

 

* Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.

1 Comment

 • ans

  lieve allebei,
  ondanks dat ik jullie mis….daar blijven zitten hoor!!
  het belangrijkste is dat we elkaar weer in gezondheid kunnen omhelzen straks.
  voor nu alvast een Alkmaarse knuffel.
  Ans

  22 maart 2020 at 12:22
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.