Loading

Cruise Pauze | Dag zeven van de vrijwillige cruise pause

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cruise Pauze | Dag zeven van de vrijwillige cruise pause

‘Mensen met hypochondrie denken steeds dat ze een ernstige ziekte hebben, terwijl er medisch niets te vinden is dat daarop wijst. Door de hypochondrie let u voortdurend op uw eigen lichaam en voelt daardoor van alles. Lichamelijke klachten zijn al gauw reden voor angst en paniek.’ Dit is hypochondrie volgens thuisarts.nl.

Een steek hier, jeuk daar of kramp ergens anders, ik ben er bekend mee en eigenlijk geeft het me nooit reden tot angst of paniek. Tot nu … een kriebel in m’n keel en ik denk dat ik COVID-19 heb. Niesen terwijl ik in de zon kijk en paniek komt boven borrelen. Een droge keel na het meebrullen met m’n favoriete liedje en ik denk gelijk ‘ik zal toch niet …’. En dan is daar yoga, door andere houdingen aan te nemen moet ik soms ook anders ademen en dat gaat niet altijd gemakkelijk … en daar is hij weer, de paniek.

Nog ruim een week, dan zijn we hier aan boord twee weken niet in contact geweest met iemand van buitenaf. Dan zullen we weten of we iets mankeren. Ik merk wel dat de hypochonder in mij naar buiten komt in deze periode van onzekerheid. COVID-19 is een serieus virus dat de dood tot gevolg kan hebben, met dit Coronavirus wil ik geen gokje wagen maar ik ben ook maar een mens. Een mens dat graag onderneemt, bieryoga doet in een lokale brouwerij, haar voetjes laat verwennen door een pedicure of gewoon ergens een wandelingetje maakt en boodschappen doet. Op het moment gebeurt dit alles op een cruiseschip, waar we met regelmaat onze handen wassen en voor zover als mogelijk de regels van WHO volgen. Maar diep van binnen mis ik de vrijheid, het feit dat ik weet dat er vele met mij zijn die hetzelfde voelen sterkt me.

Eigenlijk zou ik nu, op het moment van schrijven, onderweg zijn naar het vliegveld van Fort Lauderdale, onderweg naar huis via Detroit. Wegens de vele geannuleerde vluchten en de 30 daagse cruise pause bleek het vorige week onmogelijk om vandaag naar huis te gaan … Gelukkig was daar Holland America Line die zorgde dat ik langer aan boord kan blijven en ook Delta/KLM kon zonder problemen mijn vlucht om boeken naar een andere datum. Op het moment heb ik een ticket voor 19 april, de dag waarop de Nieuw Statendam haar eerste passagiers weer verwacht.

Via deze weg wil ik mijn respect uiten naar iedereen die door dit virus worden getroffen. De zorg die overladen wordt, maar ook sectoren zoals toerisme, horeca en retail die op het moment naar ontslagen en faillissementen kijken. En dan zij daar degene die in de risicogroep vallen, die genoodzaakt zijn om aan zelf quarantaine te doen en daardoor afgesloten zijn van buiten. Of degene die altijd al aan huis gekluisterd zitten en nu niemand van buitenaf kunnen ontvangen. Op de één of andere manier worden we allemaal door dit virus getroffen.

Wees er voor elkaar. Ben je in de gelegenheid iets voor een ander te doen, doe dat … en daarvoor hoef je niet eens van de bank te komen. Bel je oma of iemand waarvan je weet dat diegene wel eens getroffen kan worden door sociale isolatie. Stuur een kaartje naar iemand die wel een verzetje kan gebruiken, of schrijf een brief naar iemand die je al lange tijd niet heb gesproken. Of ga lekker wijnen met je vriendinnen via FaceTime, je kunt zelfs via Netflix met anderen films kijken terwijl iedereen in z’n eigen huis is. Op deze manier blijven we verbonden, deze verbinding gaat er voor zorgen dat wij hier doorheen komen. Dat vertrouwen moeten we hebben!

* Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.