Loading

Cruise Pauze | Dag 10, onze bubbel.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cruise Pauze | Dag 10, onze bubbel.

‘Under the Dome is een tv-serie die gebaseerd is op het gelijknamige Stephen King boek. Een mysterieuze, onzichtbare koepel sluit een dorp plotseling af van de buitenwereld. Wie binnen is, kan er niet meer uit, en vanbuiten kan er niemand meer in.’

Zelf heb ik nooit de interesse gehad om ‘Under the Dome’ te kijken, maar heb vaak genoeg de commercial voorbij zien komen. Gelukkig lijkt het hier op alles behalve een Stephen King boek, maar ik denk wel dat bovenstaande illustreert over het leven op een cruiseschip dat ten anker ligt in de Caribische Zee. Niemand erop en niemand eraf, we leven hier in onze eigen Nieuw Statendam bubbel. Niet alleen dat, ook is er geen voorstelling te maken over wat er op het vaste land gebeurt. Soms kijk ik naar BBC World of MSNBC, waar je overigens niet heel gelukkig van word, en verbaas ik me over de lege steden, volle ziekenhuis en al het andere slecht nieuws dat ze te vertellen hebben. Hier aan boord kan ik me bijna geen voorstelling van maken wat er op het vaste land allemaal aan de gang is. Krijg berichten mee en zie de gevolgen in dat er geen gasten zijn, geen vluchten gaan en alle grenzen dicht zijn, echter hier op zee lijkt het bijna net alsof er vrij weinig aan de hand is. Tuurlijk ken ik de zenuwen die ontstaan door onzekerheid, niet weten waar je aantoe bent. Maar ik zit hier in mijn bubbel waar het zwembad nog steeds open is, er elke dag sportlessen worden gegeven, er genoeg toiletpapier is, waar er gewoon in het restaurant gegeten kan worden en hier is de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Ik kan me geen beter plek wensen om in quarantaine te zijn.

Veendam, Zuiderdam, Volendam, Nieuw Amsterdam, Explorer of the seas, Oasis of the seas, Anthem of the seas, Celebrity Reflection, Celebrity Edge en Grandeur of the seas hebben zich bij ons gevoegd. Elke avond maken we de mooiste plaatjes tijdens zonsondergang, het kippenvel moment komt vooral wanneer alle schepen om half 8 van zich laten horen. 

Voor zondag staat er een bezoek aan Fort Lauderdale gepland, we zullen voorraad en brandstof aan boord nemen zodat we weer een paar weken vooruit kunnen tot deze pause eindigt 19 april. Hopelijk zitten er ook wat brieven van thuis tussen, ik zit hier dan wel goed maar mis stiekem thuis toch ook wel een beetje.

  • Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.