Loading

Cruise Pauze | Dag 15, nog een schepje erbovenop.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cruise Pauze | Dag 15, nog een schepje erbovenop.

Vandaag kwam het verlossende woord, althans de bevestiging dat dit voorlopig nog niet voorbij is. HAL heeft besloten om de cruise pause te verlengen met nog eens 30 dagen, geen passagiers tot in ieder geval 14 mei. De hoop voor meer nieuws was groot, wat gaan we tot die tijd doen en wat gaat er met de crew gebeuren die aan boord is en al het personeel dat thuis zit te wachten om weer aan de slag te gaan. Echter heeft het hoofdkantoor het drukker met iets veel belangrijkers, een veilige haven zoeken voor de MS Zaandam en Rotterdam.

Elke nieuwszender heeft het erover, het handje vol cruiseschepen dat nog passagiers aan boord heeft. Op het internet gaan veel boze berichten ten ronde, hoe deze maatschappijen het in hun hoofd halen om nog met passagiers te varen terwijl we te maken hebben met een gezondheidsramp van niet te voorstellen groot formaat. Hoe graag de rederijen hun schepen, passagiers en crew ook een veilige haven willen bieden, iedereen houd z’n handen van de situatie af, lijkt alleen maar te mokken en niet van plan te zijn de handen uit de mouwen te steken om hier wat aan te doen. En dan is daar ook nog de bevestiging dat passagiers en personeel op de Zaandam positief testte op COVID19. Wat mogen wij ons hier dan toch gelukkig prijzen.

Nadat we gisteren voor een paar uur land hebben gezien zijn we weer terug op Grand Bahama Anchorage. Het laden van voorraad en brandstof heeft de gehele ochtend en een groot gedeelte van de middag in beslag genomen, dit aangezien wij voor twee maanden voorraad aan boord hebben genomen. De kans dat wij twee maanden op zee ten anker blijven is zeer klein, een grote voorraad betekend wel dat wij een volgende keer maar een minimale voorraad of geen voorraad aan boord hoeven te nemen. Ook in Florida worden de regels per dag aangescherpt en niemand heeft op het moment een idee wat dat betekend voor schepen die aan willen leggen en of het op een later moment mogelijk is om leveringen te krijgen.

Het horen van de stemmen van degene thuis, terwijl wij in de haven lagen, was één van de fijnste aangelegenheden … buiten de post om denk ik zo! Symen en ik hebben het ontzettend goed samen, in deze onzekere tijd zijn we samen en hoeven we ons niet apart van elkaar zorgen te maken over wanneer we weer samen kunnen zijn. Wel mis ik familie en vrienden, zo fijn om te horen dat het met iedereen goed gaat. Alhoewel het je ook doet beseffen hoe dichtbij het virus wel niet komt, familieleden van vriendinnen die het hebben of de vermoedelijke COVID19 gevallen op het werk van m’n vader. Eromheen kunnen we eigenlijk niet meer, nu maar hopen dat alle maatregelingen zijn vruchten afwerpen en ik iedereen snel weer kan knuffelen!

 

 

 

  • Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.