Loading

Cruise Pauze | Dag 22, zomaar uit het niets zijn we aan de hut gekluisterd.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cruise Pauze | Dag 22, zomaar uit het niets zijn we aan de hut gekluisterd.

‘Can you and Symen come to Medical Center, immediately …’ 

De ochtenden hier aan boord zijn rustig en op z’n gemak, zeker nu we geen havens aan doen. Heerlijk wakker worden met een beker thee, muziekje erbij en even lekker schrijven op de computer of papier. Echter had deze ochtend niets van dit alles. Abrupt werd ik wakker gemaakt door het gering van de telefoon, aan de andere kant klonk een gehaaste stem die kenbaar maakte dat Symen en ik zo snel mogelijk naar het Medical Center moesten komen.

Daar zit je dan, met een grote groep personeelsleden te peinzen waarom we met gehaaste spoed ons hier naartoe moesten begeven. Zomaar uit het niets kwam de mededeling dat we wat medische test moeten ondergaan, inclusief een Corona antibody test, en daarna gaan we allemaal voor tien dagen in quarantaine. Oh shit … 

Een collega van Symen heeft hoge koorts, zijn Corona test is tot nu toe negatief. Toch is hem uit voorzorg gevraagd een lijst samen te stellen met namen van mensen waarmee hij de laatste dagen ‘close contact’ heeft gehad, Symen zijn naam stond ook op de lijst. Er is altijd twee meter afstand tussen Symen en zijn collega geweest, helaas maakte dat geen verschil in de beslissing van het medische team om ons diezelfde ochtend in isolatie te zetten.

Gelukkig was de uitslag van onze test ook negatief, welke betekent dat wij geen antilichamen van het corona virus in ons bloed hebben.

Zodoende dat wij tweetjes ons nu in een absurde situatie begeven. Samen liggen we in een gigantische bed, waar we elkaar vanavond zeker kwijt gaan raken, hebben we een balkonnetje en komt roomservice drie keer per dagen maaltijden brengen. Na gisteren wist ik niet of ik nog grotere blinde paniek kon ervaren, nu kan ik met zekerheid zeggen dat het mogelijk is! Het enige dat we vanaf nu kunnen doen is het over ons heen laten komen en deze situatie omarmen, maar kan je in alle eerlijkheid zeggen dat vandaag een ontzettende klote dag was en dat ik voor nu alleen nog maar boosheid, angst en paniek kan ervaren en dat de dankbaarheid nog ver te zoeken is.

 

 

 

  • Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.

1 Comment

  • Mam

    Lieve Martine. Het blijft lastig maar hou vol. Liefs Mam

    17 april 2020 at 14:43
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.