Loading

Cruise Pauze | Dag 24, leuke initiatieven.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cruise Pauze | Dag 24, leuke initiatieven.

En daar zit je dan, op je balkonnetje of in je tuintje je zonde te overdenken. Weet niet hoelang een gemiddeld mens daar over doet maar ik heb daar geen uren voor nodig. Kan best een tijdje naar de oceaan staren en de geluiden van de zee tot me nemen maar op een gegeven moment begint de onrust zich een weg te vinden in mijn lijf. Het lijkt overal te kruipen waar ik niet van wist dat onrust daar kon komen. De Donald Duck heb ik al twee keer van voren naar achter gelezen en voor de verandering ook maar eens van achter naar voren. M’n boek is nog niet uit, wat ik probeer zo lang mogelijk uit te stellen, en zodoende dat ik maar eens ben gaan kijken hoe ik vanaf zee m’n steentje bij kan dragen aan de economie.

#steundesierteelt 

De Nederlandse kwekers zitten met hun voorraad, door de huidige crisis kunnen zij hun planten en bloemen niet exporteren. De beelden op de tv zijn hartverscheurend, hele veiling karren worden leeggehaald en de inhoud word zo op de grond gegooid om daarna te worden vernietigd. Al het harde werken van de kwekers en hun medewerkers is voor niets geweest. Dan nog maar niet te spreken over de financiële gevolgen. Kan je huis wel wat groen gebruiken? Bestel een verrassingspakket met binnenplanten via wout.com of haal Calla’s in huis via www.bb-plant.nl. Ga je liever even langs bij de kweker in de buurt? Vele zijn gewoon open, hebben stalletjes aan de weg waar je bloemen kunt komen of organiseren een ‘drive through’ zodat je de mooiste planten voor bij je thuis kan uitzoeken. Check wel even voor je er heen rijd of ze open zijn, zou zonde zijn wanneer je voor een dichte deur staat.

#stuureenkaartje

Corona crisis of niet, kaartjes sturen is altijd al mijn grootste hobby geweest. Hou altijd m’n ogen open voor kaartjes met de meest prachtige uitzichten en mooiste postzegels. Kan zo genieten van het schrijven van de kaarten en ze daarna posten, de berichten dat ze zijn aangekomen en iemand blij is laat me hart helemaal een sprongetje maken. kaartje2go.nl is nu een uitkomt om iemand een hart onder de riem te steken. Of je bestel een flinke stapel kaartjes via zelvepost.nl om zelf te beschrijven en op te sturen. Niemand om een kaartje naartoe te sturen? OmaPost.nl heeft de oplossing! Via de website kun je een Oma, of een Opa, adopteren. Daarnaast hebben ze een speciale ‘jarig’ pagina in het leven geroepen waar je een jarige een kaartje kunt sturen of ze kunt opgeven voor post. Zo kunnen we samen de lange dagen en verjaardagen zonder visite toch een beetje aangenaam maken voor de geadresseerde.

#helpkleinebedrijven

Je ontkomt er niet aan, het nieuws dat kleine lokale bedrijven het ontzettend moeilijk hebben. Dat theewinkeltje in dat ene straatje op de hoek van dat andere straatje, weet je wel dat ene restaurant met het lekkere menu of juist die te gekke zaak ergens in de oude stad waar ze super toffe tassen verkopen. Terwijl ik midden op zee surf over het internet zie ik de meeste lekkere ‘take-away’ menu’s voorbij komen voor een ‘date night’ met je partner of om jezelf te verwennen terwijl je een flesje wijn opentrekt en die favoriete serie bingt. En dit is het moment om die toffe tas te kopen, ermee pronken is nog even lastig maar bedenk wanneer je die aankoop uitstelt de winkel er misschien wel niet meer is wanneer dit alles over is. En thee, je kan toch niet zonder thee komen te zitten! Heb je iets nodig? Grijp niet direct naar bol.com of één van de grote supermarkten, kijk of je lokale zaken kan ondersteunen om je favoriete items te bestellen. Zit je zonder leesvoer? Zag dat veel boekhandels de bestelling komen brengen, zo kom je toch niet zonder te zitten en is wanneer dit alles over is ook nog gewoon je favoriete boekwinkel open.

 

 

 

  • Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.