Loading

Cruise Pauze | Dag 27, dagbesteding.

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Cruise Pauze | Dag 27, dagbesteding.

‘Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik heb dus helemaal niet eens méér tijd.’ De nieuwsbrief van Flow kwam vanmorgen m’n inbox binnenrollen en Flow’s Irene heeft helemaal niet opeens meer tijd! Ze wou zich overgeven aan het nieuwe thuisblijven, zo komt er tijd vrij om te lezen, ontspullen, puzzelen, brieven schrijven, nieuwe recepten uitproberen, muren verven, online yogalessen meedoen en een cursus ukelele volgen …. Ze heeft last van ‘alle-dingen-die-ik-nu-wil-doen-stress’. Zelfs nu de keuzes geminimaliseerd zijn blijkt er nog voldoende te kiezen.

Hier in isolatie hebben we geen last van ‘alle-dingen-die-ik-nu-wil-doen-stress’. Ontspullen is onmogelijk met het aantal bezittingen dat we mee hebben genomen naar hutje 11051, de puzzels komen maar sporadisch binnen en die maken we daarna dan ook direct ijverig, brieven schrijf ik elke dag naar iedereen die ik mis, zelf koken is één van de dingen die uiterst verboden is tijdens normale omstandigheden en zo ook nu, HAL zal niet blij zijn wanneer we hier de muren gaan verven en begreep van Symen dat de verf die we aan boord hebben langzaam begint op te raken, yoga doe ik elke dag via m’n sporthorloge en elke activiteit dat aan het internet verbonden is lijkt onmogelijk met de kbps die we hier aan boord ontvangen. Nu moet je niet denken dat de dagen hier ontzettend langzaam gaan, tijd om te relaxen hebben we bijna niet!

Hoe ziet een dag eruit wanneer je uit voorzorg in quarantaine bent gezet aanbood van een cruise schip?

06.30 Een wake up call om je ontbijt bestelling door te geven.

07.30 Er wordt op de deur geklopt, ontbijt wordt bezorgd.

08.15 Er wordt op de deur geklopt, de medische dienst komt onze temperatuur opnemen.

09.00 Er wordt op de deur geklopt, het dienblad met ontbijt afwas wordt opgehaald.

10.30 Er wordt gebeld, om de lunch bestelling op te nemen.

11.30 Er wordt op de deur geklopt, lunch wordt bezorgd.

12.30 Er wordt op de deur geklopt, het dienblad met lunch afwas wordt opgehaald.

14.00 We bellen housekeeping om de vieze was op te halen.

14.15 Er wordt op de deur geklopt, de schone handdoeken worden gebracht.

15.00 Er wordt op de deur geklopt, de medische dienst komt onze temperatuur opnemen.

15.30 Er wordt gebeld, om onze diner bestelling op te nemen.

16.00 We gaan maar eens even de dagelijkse schoonmaak van de hut doen, alles ontsmetten.

17.30 Er wordt op de deur geklopt, diner wordt bezorgd

18.30 Er wordt op de deur geklopt, het dienblad met diner afwas wordt opgehaald.

20.30 Er wordt misschien gebeld, om de ontbijt bestelling op te nemen, anders krijgen we morgenochtend om 06.30 een wakeup call.

In quarantaine zitten is toch eigenlijk best wel hard werken, rustig op het balkon zitten uitrusten en ontspannen gaan bijna niet lukken. Je moet opletten niet in de zon te zitten als ze je temperatuur komen opmeten, want dan heb je ineens koorts aan de rechterkant van je hoofd, terwijl de linkerkant bijvoorbeeld perfect op temperatuur is. Het lijkt niet anders dan bij Irene thuis. De COVID19 crisis moest dat moment zijn waarop we besloten niet meer geleefd te worden, nu mag alles en hoeft niets … toch lijkt niets minder waar. Overigens is dit wel het moment om afscheid te nemen van datgene dat we echt niet meer met ons mee willen nemen wanneer dit alles over is. Weet jij al wat dat voor je is? Ik nog niet … hopelijk kan ik vandaag wat tijd vinden om daar een beslissing over te nemen.

 

 

 

  • Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.