Loading

Cruise pauze | Dag 38

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cruise pauze | Dag 38

Terwijl ik door het schip loop is het akelig stil en het is haast onwerkelijk dat de lift waarin ik stap me direct naar de gewenste verdieping brengt. Geen gasten die bakken bij het zwembad of hun boek proberen te lezen terwijl de buurman zo hard snurkt dat het op een houtzagerij lijkt. Niet het geluid van proostende glazen in de bar of iemand die lauw lacht om die grap die vertelt werd en alles behalve grappig is. Geen live muziek in de Music Walk, ik mis het geluid van pingelende piano’s, rauwe gitaren en schelle trompetten. Had in m’n wildste dromen, of nachtmerrie, nooit kunnen voorstellen dat het schip vandaag al achtendertig dagen ten anker zou liggen in Grand Bahama Anchorage zonder gasten. Ik mis ze oprecht.

 

Eergisteren kwam er eindelijk een einde aan de veertien dagen isolatie. Een ontzettend gek gevoel, kan ook komen door de trillende herinnering van m’n horloge dat ik m’n stappendoel had gehaald! Onze benen moeten erg wennen aan de vrijheid, we hebben best wat conditie en spierweefsel moeten inleveren de afgelopen twee weken. Komt het toch goed van pas dat de porties eten, die overigens erg smakelijk waren, klein waren en we geen kilo’s zijn aangekomen. Het heeft echter wel andere ongemakken met zich meegebracht … de broeken zakken van onze kont en alle shirts zitten wijd.

 

De CDC, Center voor Disease Control, heeft diverse levels opgesteld die wij hier aan boord volgen. Level 1 is het laagste level, hier is eigenlijk alleen afstand houden de enige regel. Er kan gewoon gewerkt worden, iedereen mag in het restaurant eten, rond lopen, aan de bar een drankje halen en aan een tafeltje opdrinken. Er zijn veel vrijheden in Level 1, een level waarin iedereen graag wilt zijn. Level 2 is bovenstaand inclusief dat we buiten de hut een mondkapje moeten dragen. In level 3 doen we aan zelf isolatie, wat inhoud dat je enkel voor werk, eten en een rondje lopen de hut mag verlaten. Natuurlijk telt afstand houden en je mondkapje dragen nog steeds in deze fase. In level 4 veranderd eigenlijk alles, dan is er volledige isolatie voor al het niet essentiële personeel. Alles word in de hut gedaan en eten word geleverd drie keer per dag door het roomservice team. Dit is een level waarin je niet wilt zitten. Voor level 1, 2 en 3 telt wel dat mensen met koorts, hoesten of andere griep verschijnselen geïsoleerd worden voor 14 dagen, inclusief de mensen waar ze mee in contact zijn geweest de laatste dagen.

 

Wij kregen vandaag het geweldige nieuws dat we nu in level 2 zitten, het kwam als een onverwachte en welkom verrassing. Het is heerlijk om gewoon weer ergens te kunnen gaan zitten en meer vrijheid te hebben aan boord. We zullen binnenkort wel weer naar level 3 gaan, dat heeft niets met de gezondheid van het schip te maken maar met de regels van de CDC. Alle schepen die naar naar Fort Lauderdale gaan moeten in level 3 zitten. Dat is hoe het is. Maar voor nu gaan we genieten van de vrijheid die we vandaag hebben gekregen. Eens kijken of ik m’n horloge aan het trillen krijg vandaag!

 

 

 

  • Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.

1 Comment

  • Mam

    Lieve Martiene. Wat een verhaal. Gelukkig zijn jullie niet ziek geworden. En kunnen jullie weer genieten van jullie gepaste vrijheid. En van die mooie hut. Liefs Mam

    29 april 2020 at 11:39
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.