Loading

Cruise pauze | Dag 42, leven in een suite.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cruise pauze | Dag 42, leven in een suite.

Gangen vol met koffers, je mag wel oppassen anders struikel je er nog over. Kleine koffers, hutkoffers, paarse edities en zelfs exemplaren waar het gezicht van de eigenaar op staat … zaterdagavond is aan boord de dag dat de gangen vol staan met de bezittingen van al onze gasten. Het einde van de vakantie is in zicht en het is tijd om naar huis te gaan. En op zondag, wanneer alle gasten in de terminal hun koffers zoeken kijk ik stiekem om het hoekje van de meest mooie hutten. Familie hutten met twee badkamers, één met douche en de ander met bad zodat je niet op elkaar hoef te wachten of juist een kleine hut voor de solo reizigers. Dan zijn daar binnenhutten met een bed waarin je kan verdwalen of de aangepaste hutten waar gasten met een rolstoel zich zelfstandig kunnen redden.

 

Maar stiekem even je neus om de hoek steken op dek 7 toch wel het meest spannend, want dat is waar de meeste suites van het schip zich bevinden. Prachtige hutten met een balzaal van een badkamer, inclusief bad met jets en een douche waar je in kan verdwalen. En dan het bed … zo eentje waar je horizontaal, verticaal en diagonaal in kan liggen. Je kan vanuit bed tv kijken, al kan je ook plaatsnemen in de gezellige zithoek. Liever naar buiten? Verhuis naar het prachtige balkon voorzien van ligbedden en een tafel waar je met z’n vieren aan kan schuiven.

 

Zondag is de dag voor dromen, dromen over dat prachtige balkon waar ik heerlijk m’n boek kan lezen of dat bed waar ik Symen elke nacht in zou kwijtraken. Na m’n ontdekkingsreis nestel ik me weer lekker in m’n leeshoekje in onze hut en drijven m’n gedachten overal heen terwijl ik door het raam over de zee staar.

 

Uit het niets ontvingen wij een telefoontje over de toezegging van nieuwe hutten. Al een aantal weken word het flink verhuisd aan boord, de mensen die hutten delen zijn uit elkaar gehaald. Eerst bleef er één achter in de crew hut, sinds heden heeft iedereen z’n koffers gepakt en is verhuisd naar een hut waar normaal onze gasten slapen. Ook wij ontvingen de sleutel voor onze nieuwe hut, na onze isolatie hadden we opgemerkt hoe fijn een balkon was en de hoop was natuurlijk daar dat we ook in de nieuwe hut van een balkon kunnen genieten … tijdens zelfisolatie is het fijn dat je ook een buiten hebben waar je even heerlijk kan zitten met een koppie thee, glas wijn, goed boek of gewoon je blik op oneindig en verstand op nul. Op dek 3 en 11 is het belangrijk dat je altijd in beweging blijft, en soms wil je gewoon even stilstaan en aan niets denken.

 

Totaal verbaasd en eigenlijk overrompelt kregen we de sleutel en het kamernummer van onze nieuwe hut, 7086. Een schitterend suite aan bakboord, voor de leken onder ons is dit de linkerkant van het schip wanneer je met je gezicht naar de voorkant van het schip kijkt. Een prachtige hut met totaal uitgeruste badkamer, kledingkasten met automatisch licht, een gigantisch bed en een nog groter balkon wachtte op ons. Is dit ons nieuwe onderkomen voor de aankomende tijd? Het antwoord is ja, soms knijp ik even in m’n onderarm terwijl ik verdwaal in het grote bed of geniet van de badkamer. Aan de liefde bedrijven met het douchegordijn waren we nu zo gewend dat het niet meer zo deerde, zo noemen we het wanneer het douchegordijn helemaal aan ons plakt wanneer we aan het douche zijn! Het zou afkicken worden wanneer we weer naar ons eigen vertrouwde hut verhuizen, al gaan we voor nu even flink genieten van alle luxe die ons is aangeboden door de maatschappij. Dank u wel!

 

 

 

  • Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.