Loading

Cruise Pauze | Dag 54, het einde is inzicht

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Cruise Pauze | Dag 54, het einde is inzicht

Wanneer ik een reis onderneem met het vliegtuig, of ik nu wegga of thuiskom, m’n ouders vragen altijd hoe de vlucht was. Zo nu en dan antwoord ik met ‘zoals de weg in België’. Lees … Het was een hobbelige vlucht. Onze Atlantische oversteek heeft ook wel iets weg van het Belgische asfalt. De golven laten ons lekker schudden, de zee laat onze aanwezigheid in haar wateren niet ongehoord voorbij gaan. Ze had een zwaardere storm voor ons in gedachten, gelukkig konden de Azoren ons beschutting bieden.

En dat waren de bijzonderheid van deze oversteek. Symen werkt elke dag samen met zijn collega’s om het schip draaiende te houden, te zorgen dat ze in de beste conditie is wanneer ze weer passagiers kan verwelkomen. Holland America Line heeft afgelopen week het nieuws naar buiten gebracht dat de HAL schepen dit Alaska, Canada & New England en Europa seizoen niet uitvaren. Ik wil niet weten hoeveel slapeloze nachten aan deze beslissing vooraf zijn gegaan, denk wel dat ze hiermee een voorbeeld functie zijn voor andere rederijen en een leidende positie hebben ingenomen in het maken van beslissingen rondom de gezondheid van passagiers en crew.

Ik krijg helemaal een raar gevoel in m’n onderbuik wanneer ik bedenk dat aankomende zomer niet gevuld zal zijn met avonturen in Europa, samen met Symen en het schip. De afgelopen jaren is dat de stabiele factor in ons leven geweest, wanneer Symen op zee was ging ik mee om de wereld te ontdekken. Zoveel prachtige herinneringen waar ik zo dankbaar voor ben, maar nu is het tijd voor deze passagier om haar koffers te pakken en voorlopig aan wal te blijven. Niemand hoeft me te vertellen waarom ik nu niet met Symen mee kan, dat kan ik heel goed zelf invullen, al valt het me wel zwaar. Woensdag zullen we voor een aantal weken afscheid nemen, de volgende keer zal voor drie maanden zijn …

En zo kan het wel eens zijn dat dit voorlopig de laatste blog is. Afgelopen weken waren enerverend, het is heel vreemd om me te realiseren dat thuis zo dichtbij is. Ondanks de leed was er ook heel veel lief. Het zijn bijzondere tijden en dat vergt veel van mensen, ook van mij. Vooralsnog neem ik de positieve positie in dat het goed komt en dat de schepen weer met passagiers de zeven zeeën kunnen bevaren. En dan kom ik je weer vervelen met mijn verhalen en foto’s. Voor nu, het gaat je goed en bedankt voor al je steun!

 

 

 

  • Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.