Loading

Op vakantie in eigen land.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Op vakantie in eigen land.

Zoals we allemaal wel weten, zijn de toerisme- en gastvrijheid sector heel hard getroffen door Covid19 … oftewel Corona in de volksmond. Gelukkig heeft onze minister-president afgelopen week aangegeven dat we langzamerhand weer de deur uit mogen en van een welverdiende vakantie mogen genieten. Na maanden van thuis zitten zijn we er aan toe om de benen te strekken en op avontuur te gaan. Vechten voor het beste bedje aan een Turks zwembed, het bezoeken van de Nationale parken in de VS of op safari naar de Afrikaanse savanne zit er niet in. Gelukkig zijn de mogelijkheden dichter bij huis oneindig dus dit is het moment om op ontdekkingsreis te gaan in Nederland.

Nu ben ik natuurlijk bevooroordeeld, maar dat komt omdat ik in het mooiste deel van Nederland opgegroeid ben. Het West-Friese land heeft alles, van natuur tot toffe steden, eindeloze fiets- en wandelroutes, heerlijke plekjes om te relaxen maar ook voldoende te doen voor degene die wat meer spanning zoeken tijdens hun vakantie.

Leren surfen in Bergen aan Zee
Wil je leren surfen dit jaar maar kan je vakantie naar Australië, Cornwall of Marokko niet doorgaan? Surfschool Bergen aan Zee is de place to be om te leren golfsurfen of kitesurfen. Ze zijn weer open voor verhuur en lessen, wel volgens de regels van het RIVM.

De surfschool is gevestigd bij strandpaviljoen De Jongens Bergen aan Zee, een eigentijds en gezellig paviljoen. Heb je na het surfen trek in een goed vullende sandwich of even lekker borrelen terwijl je de surfers in de branding bezig ziet? Dan ben je bij De Jongens aan het goede adres.

Voor meer informatie over de surfschool check www.surfschoolbergenaanzee.nl.

Op Safari in Noord Holland
Voor een safari hoef je echt niet ver weg. Recreatiegebied Geestmerambacht heeft prachtige Schotse Hooglanders rondlopen. Geestmerambacht bestaat uit een meer omgeven door prachtige natuur waar je eindeloos plantensoorten en vogels kunt spotten. De buizerd, zaagbekken, tafeleenden en lepelaars worden regelmatig waargenomen.

In het Noord-Hollandse duinreservaat leven naast Schotse Hooglanders ook grote groepen wilde paarden. Ze worden door natuurbeheer ingezet als natuurlijke grasmaaiers om struikgewas in toom te houden. De grazers zijn prachtig om naar te kijken. Hou er wel rekening mee dat wanneer je het duinreservaat bezoek je een duinkaart nodig hebt, parkeren is echter wel gratis.

Wil je lekker wandelend, fietsend of per kano de rijkdom van Noord Holland verkennen? Natuurmonumenten heeft de mooiste routes in de provincie voor je op een rijtje gezet. Ook hebben ze gedacht aan toegankelijke routes voor rolstoelgebruikers en degene die met de kinderwagen er op uit trekken.


Genieten, kan ook tijdens de Coronacrisis, in Alkmaar
Ervaar met eigen ogen hoe verrassend Alkmaar is. Vaar mee met de rondvaartboot, breng een bezoek aan het Stedelijk Museum Alkmaar of shop lokaal.

Suppen in Alkmaar, ja het kan! Van oorsprong komt suppen uit Hawaii, waar in de golven wordt gesupt. Hier in Alkmaar suppen we op vlak water door de grachten in de polder of op een meer. Je kunt het zo relaxt of intensief maken als je wilt. Nanda van El Kombi Sup zorgt er na een korte uitleg en demonstratie voor dat vrijwel iedereen fluitend op de sup staat. Echt!

Ben je een fervent Instagrammer? Ook in Alkmaar kan je je Insta hart op halen, want Alkmaar is zeker weten #instaproof! Bezoek het fotogenieke Fnidsen, ga naar de Appelsteeghbrug waar vanaf je een fantastisch uitzicht hebt op de Waagtoren of bezoek Het Kooltuintje welke ook wel één van de mooiste straatjes van wordt genoemd. En als dat nog niet genoeg is, check deze 11 leukste Instagram spots van Alkmaar.

Het is de moeite waard om Alkmaar een bezoekje te brengen maar deze tijd brengt met zich mee dat we soms liever thuis blijven net als wanneer het buiten echt Nederlands weer is. Zodoende dat de stad nu naar jou toe komt! Winkels in de binnenstad hebben ook een webshop en/of bezorgen (tijdelijk) bij je thuis of op je vakantieadres! Ook voor het lekkerste eten en drinken in Alkmaar hoef je niet de deur uit. Bestel nu de tofste en lekkerste producten en steun de lokale ondernemer. Kijk hier voor actuele bezorg informatie in Alkmaar.

Desondanks dat Alkmaar ook nu talloze mogelijkheden biedt, zijn er ook hier wat dingen veranderd. Alkmaar heeft een gevarieerd museumaanbod voor jong en oud aan, maar nú is het bijvoorbeeld wel verplicht om vooraf te reserveren. Ditzelfde geldt voor de horeca. Alkmaar Prachtstad houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen in en rond Alkmaar en welke voorbereidingen je kan treffen zodat je tijdens je bezoek aan deze prachtige stad volop kunt genieten.

Logeer in Koedijk
Zoek je rust en ruimte tijdens je vakantie? Of hou je juist meer van de levendigheid van de stad? Vakantiehuis De Vlotbrug ligt op de grens van stad en platteland, op een rustige en unieke plek aan het water. Jack en Jantiene wonen al sinds 1979 op de fantastische plek waar De Vlotbrug is gevestigd. De in 2020 opgeleverde duurzame vakantiewoning is geschikt voor vier personen en heeft alles in zich om je een prettig verblijf te bieden.

In een half uurtje ben je met de fiets in Bergen aan Zee en binnen een kwartier kan je op een terras in de Alkmaarse binnenstad zitten. Of huur de rubberboot met buitenboordmotor om de sloten achter De Vlotbrug te verkennen of vaar naar de ruïnes van Slot De Hoef in Egmond. Er zijn volop mogelijkheden in de omgeving.

Wil je meer weten over vakantiehuis De Vlotbrug? Bezoek www.devlotbrug.nl voor meer informatie.


Ik blijf dit jaar in Nederland, jij ook?
Het is zo tof om te zien hoeveel er mogelijk is dicht bij huis. ‘Staycations’ zijn zo ontzettend populair, wat voor de meeste mensen betekend vakantie dichtbij huis. Want zoek eens het avontuur op om de hoek, er is nog zoveel te ontdekken!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.