Loading

Lemelerberg | Kamperen in de natuur

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Lemelerberg | Kamperen in de natuur

Ken je dat irritante geluid van je wekker? Dat dreunende geluid in je oren terwijl je eigenlijk nog wel even had kunnen liggen? Hoor je het geluid al? Nou, hier niets van dat alles. Sinds gisteren staan we op de camping in Lemele, De Lemeler Esch. Hier word je wakker van de zon en het vrolijke getsjilp van allerlei vogeltjes. Het heeft wat weg van m’n wake up light met dieren geluiden, al is dit het echte werk.

Het is zo’n dag waarop je rustig aan kan doen, gisteren was de reisdag al was het met een luttele 200 kilometer eigenlijk helemaal niet zo ver. Al was het voor m’n ouders een ander verhaal! Sinds kort zijn we de trotse eigenaars van een fel blauwe Kia Picanto, eentje zonder trekhaak. Dat word lastig wanneer je de sleurhut van je ouders wilt lenen om op vakantie te gaan. Gelukkig waren m’n ouders zo lief om de caravan voor ons te brengen, ze hielpen zelfs het met waterpas zetten en de voortent eraan te plakken.

Om toch even de benen te strekken besloten we een wandeling te maken door het aangrenzende natuurgebied. De Lemeler- en Archemerberg gaat al even mee, het is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Als je een beetje enthousiast uit de caravan springt zit je al op het wandelpad, waar eerst de bomen het uitzicht sieren, komt een wijd uitzicht van heide snel tevoorschijn. Overal zie je vogels vliegen, al werd het vogelgezang al snel overstemd door het geblaat van levende maaimachines. Hier op de heide grazen twee schaapskuddes, met een totaal van vijfhonderd schapen. Zij zorgen ervoor dat de waardevolle heide niet dichtgroeit met boompjes en gras. Uiterst geïnteresseerd hebben we naar de kudde gekeken, tot ergernis van m’n sporthorloge die vertelde dat ik wel weer eens in de benen moest komen. Op het moment dat de kudde richting ons startpunt ging vervolgende wij de route naar het hoogste punt van dit gebied. Het is ongelofelijk hoe ver je kan kijken, het enige dat je zien is groen met een enkele boerderij links en rechts.

Uit het niets veranderde het lage landschap weer in bosgebied met torenhoge bomen. Een heel ander gezicht, zo blijft een wandeling hier zeker gevarieerd. Halverwege onze wandeling, die uiteindelijk ruim zeven kilometer was, kwamen we aan bij het Theehuis Lemelerberg waar we precies op tijd kwamen voor de lunch en dampende koppen koffie. Een ontzettend leuke plek aan de rand van het bos, veel mensen parkeren hier de auto voor ze aan hun wandel- of fietsroute beginnen.

De terugreis ging via een heel andere kant, net zo prachtig als de heen weg. Puur toeval, ook nu kwamen we de kudde schapen tegen. Dit keer wat minder lang blijven hangen als de eerste keer, toch komt bij het zien van dieren het kind in mij weer naar boven. Dit is een prachtige omgeving om te ontdekken, wie weet dat we binnenkort de fiets pakken en een groter gedeelte van de berg gaan verkennen. Dan is het toch maar mooi dat ik elektrisch fiets!

 

 

 

Favoriete adresje voor … kamperen!

De Lemele Esch

www.lemeleresch.nl

Lemelerweg 16

8148 PC Lemele

Nederland

 

Een prachtige natuurcamping gelegen aan de Lemeler- en Archemerberg. Je kunt hier genieten van bos en hei, zowel met de benen wagen als op je stale ros. De camping kent verschillende soorten plekken, wij staan op bosplaats 22 helemaal verscholen tussen de bomen, maar er is voor ieder wat wils.

Favoriete adresje voor … koffie en lunch!

Theehuis De Lemelerberg

https://de-lemelerberg.nl

Kerkweg 32

8148 PZ Lemele

Nederland

 

Volgens eigen zeggen hebben ze hier de beste appeltaart. Ik kan dat niet beamen, wel kan ik je vertellen dat de broodjes goed belegd zijn en erg lekker. De koffie is warm en het terras is gezellig. De perfecte stopplek zo halverwege je wandeling op de Lemelerberg.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.