Loading

Mykonos | Flink overschat

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Mykonos | Flink overschat

Bij ons in de familie is alternatieve muziek aardig populair en zo nu en dan komt ook Nirvana voorbij. Op het moment dat m’n vader zich beseft dat Curt Cobain uit de speakers schalt begint hij direct een hele epiloog over de overschatting van deze band. Mocht er iets anders overschat zijn, dan noemt hij dit in één adem met Nirvana. Vanaf vandaag behoord Mykonos ook in het straatje van Nirvana. Oh wow, ik heb vast en zeker de mooiste plekjes gemist want ik kan echt niet begrijpen waarom mensen hier hun vakantie door willen brengen.

Het is voelt weer als de normaalste zaak van de wereld, aan boord zijn. Zo normaal dat het gewoon vreemd is. Loop door de gangen alsof ik vorige maand nog voet op dit tapijt heb gezet, wat voor dit schip overigens alweer een decennium geleden is. Voel me als een vis in het water, een passend spreekwoord voor een cruise! De hut is her gearrangeerd, koffer uitgeruimd en het bureau is alweer door mij ingenomen. Kaartjes, stickers, foto’s op de muur, m’n notitieboekje bij de hand en het belangrijkste van allemaal, een beker thee binnen handbereik. 

Even terug naar het onderwerp dat ik stiekem probeer te vermijden, mogelijk ook om discussies me liefhebbers te ontlopen 😉 Het centrum ziet er op het eerste gezicht schoon, authentiek en uitnodigend uit, met zijn witte muren en blauw geverfd houtwerk. Schitterend felgekleurde Bougainvillea’s kleuren elke hoek van de straat. Gezellige terrasjes met houden stoeltjes en geruite tafelkleden zijn klaar om de gasten te ontvangen. Winkeleigenaren zijn druk bezig met het vegen van de stoep voor de toeristen komen. De drukte in de vroege ochtend wordt vooral veroorzaakt door zeer smalle mini vrachtwagentje die voorraad naar de winkels en restaurants brengen, doordat de straten zo smal zijn kan je hier met een gewoon bestelbusje niet uit de voeten. Verscholen tussen de vele restaurants op de boulevard vind je twee souvenirs winkeltjes waar een kaartenliefhebber als ik flink haar hard kan ophalen! Ook verstopt zijn de locale bakkerijen waar je voor een paar euro een broodje en een met blikje gekoelde dranken kan kopen, voor die prijs gaat het je niet lukken op het terras. Het winkelaanbod is vooral gericht op degene met een flinke portemonnee, dit kan schijn zijn maar de etalage worden in ieder geval met enige elegantie en luxe ingericht. Hoe hoger je het centrum inloopt hoe rustiger het word met toeristen, des te drukker word het met emmers sop en stofzuigers. Het aantal hotels, appartementen, Airbnb’s zijn enorm. Terwijl de schoonmaakploegen een frisse wind laten waaien door de vrijgekomen kamers lijkt het alsof de meeste gasten hier hun roes aan het uitslapen zijn.

Eén stap buiten de witte muren van het centrum en je beland in een heel andere wereld. Alle soorten en maten rijdende vervoersmiddelen razen links en rechts langs je heen. Mykonos is niet echt ingericht voor degene die liever met de benenwagen op pad gaat. Met ingehouden adem loop ik in de berm, dat naast trottoir ook gebruik word als vuilnisbelt. Wat een bende kunnen mensen achterlaten, het gebruik aan vuilnisbakken kan hier ook wel een aandeel in hebben. De stank die hier heerst heeft niets weg van de ultieme huwelijksreis bestemming, wanneer je het mij vraagt. Hoe verder je van het centrum komt, hoe breden de weg word. Ik kan weer rustig ademhalen, alhoewel … het is hier zo droog dat het stof op je klamme huid blijft plakken. 

Nu vraagt de oplettende lezer zich misschien af waarom ik dan ook buiten het knusse stadscentrum ga, blijf lekker daarbinnen. Het volgende is er aan de hand, een half uurtje buiten het centrum zit sinds 2016 Mykonos Brewing Company. Als bierliefhebber kon ik hier niet komen zonder een lokaal biertje te drinken. En zo zat ik om half twaalf in de ochtend aan een proeverij van vijf biertjes. Zo ontdek ik nou graag nieuwe bestemmingen. Sippend aan de proefglaasjes schreef ik de eerder gekochte ansichten en voorzag ze van een postzegel. Langzamerhand druppelde meer mensen met een neus voor goed bier naar binnen. Bijzonder om de verhalen te horen van deze reizigers, veel waren neergestreken uit het Noord Amerikaanse continent. Een weekje op vakantie naar Griekenland, de indruk wekkend dat met een bezoekje aan Mykonos en Athene ze heel het land hadden gezien. Gniffelend genoot ik van m’n biertjes en de zinnen die ik met pen op papier zette. De barre tocht hierheen was het meer dan waard, en toch blijf ik er bij dat Mykonos een overschat eiland is! Kan wel wat mooiere plekken bedenken in Griekenland, en nee Santorini staat niet in die lijst!

 

 

Favoriete adresje voor … Een biertje!

Mykonos Brewing Company

Argyraina, Ep. Odos Mikonos Ano Meras 1422

Mykonos, Griekenland

Naast lekker bieren kan je hier ook terecht voor toffe merchandise en een rondleiding door de brouwerij. Tof feitje, de bieren die je hier drinkt komen verse uit de enorme tanken gelegen achter de taproom. Zo weet je zeker dat je biertje super vers is!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.