Loading

Santiago de Chile | We zijn er

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Santiago de Chile | We zijn er

Terwijl in Nederland de, meteorologische, winter in volle gang is zit ik m’n blog midden in de Chileense zomer te typen. Symen begint halverwege volgende week weer op de Oosterdam en waarom zouden we op vakantie gaan in de buurt als we toch deze kant op reizen? Ja, die vraag vroegen wij onszelf ook af. De afgelopen tijd boekte we tickets, regelde een huurauto en reserveerde hotels voor ons ruime week in Chile. En zo komt het dat we nu in Santiago zitten.

 

Door de jaren heen hebben we al heel wat vluchten gemaakt. Vluchten van nog geen 5 uur waar de minuten voorbij gingen als een luie slak. Afgelopen zondag stapte we halverwege de avond in het vliegtuig naar Chile, in totaal een reis van 19,5 uur. Mogelijk hielp het pilsje, de goede maaltijd en de slaap die we na oudejaar wel gemist hadden want de reis vloog echt voorbij. Voordat we het wisten zaten we in de taxi met al onze drie koffers aan bagage. Ja, een beetje overdadig is het wel al was het lastig pakken voor zowel winters als zomers weer. We blijven honderd dagen weg, met zeer afwisselend weer. Mijn koffer is aangewezen als ‘vakantie koffer’ terwijl die van Symen mooi gesloten kunnen blijven en pas open gaan op het moment van aankomst op de Oosterdam.

 

En zo komt het dat de blauwe koffer open ligt in onze hotelkamer in Santiago. We hebben een simpel hotel geboekt in de wijk BellaVista met eigen badkamer en zonder ontbijt geboekt. Dat laatste bleek niet de beste keuze te zijn geweest. Google Maps had ons vertelt dat er aardig wat koffiezaakjes rond ons hotel zitten, we ware alleen even vergeten de openingstijden te checken! Oeps. De nationale sport hier is voetbal en uitslapen! Voor half 10, vaak nog later, is er geen koffie tent open! Gelukkig staat er s’ochtends koffie en heet water in de kantine van het hotel, en zit er naast het hotel een bakkertje die wel de wekker voor tienen zet.

 

Gisteren hebben we de wijk waar we logeren een beetje verkend. Rondom het hotel zit niet zoveel, tijdens daglicht uren kan je hier veilig ronddwalen en dat hebben we gedaan. Drankje hier, wat eten daar. Onze manier van optimaal genieten. Niet laat op de avond, rond een uurtje of half 10 ging bij ons het licht uit zodat we fris weer op konden de volgende dag!

 

We zouden een drukke dag voor de boeg hebben! We begonnen met het vinden van koffie en een broodje voor we verder zochten naar een lokale simkaart. We slaagde bij Movistar voor een bundel van 100GB en 1000 bel minuten welke 30 dagen geldig is. Bij afrekenen kwam het schrikbarende bedrag van zo’n € 16,- in beeld, voor twee simkaarten met bovenstaande bundel. Zo ontzettend betaalbaar hier, zonde om peperdure roaming te gebruiken of constant opzoek te moeten naar wifi punten.

 

De drukte op straat hier op een doordeweekse dag zo ergens laat in de ochtend is echt niet normaal, het lijkt de Langestraat wel op een zaterdag. Het valt ons op dat het shop en etensaanbod redelijk van elkaar gescheiden zijn. In de straten vol met toffe restaurants kan je moeilijk wat winkelen en heb je honger gekregen van het winkelen, ja dan moet je toch even uit de richting om de honger te stillen. Av. Lastrarria zit vol met toffe restaurants, ons oog viel op wijnrestaurant Bocanariz waar het terras al aardig vol zat. Alsof het op ons te wachten stond, kregen wij het laatste vrij inloop tafeltje. Terwijl we het menu aan het doorbladeren waren kwamen we nergens het dagmenu tegen dat buiten geadverteerd word. Een slimme zet, wanneer je bedenkt dat het driegangen lunchmenu met een glaswijn net zoveel kost als één voorgerecht van het menu. Ons oog viel toch op het dagmenu, beetje van m’n ouders geërfd aangezien zij er ook altijd naar uit kijken. En wat hadden we goed gegokt! Dit noem ik nog eens een luxe dagmenu, en wat hebben we genoten. We dachten nog even goed te eten voor we voor lange tijd in de auto zouden zitten richting de bergen en Maipo Valley.

 

Al even terug hadden we voor vandaag een tour geboekt, met z’n zessen in een jeep naar de hotsprings in de bergen, sterren kijken en BBQ’en met wijn. Klonk allemaal ontzettend tof. Volgens schema vertrokken we met drie jeeps. Anderhalf uur in de trip even een sanitaire stop, de kolen voor de BBQ werden al in een andere jeep gestopt en niet snel daarna vervolgde wij onze route … en daar houd het eigenlijk op. Een paar km later werden we gestopt door de politie, vergunningen en papieren werden gevraagd. Om een lang verhaal kort te maken, we werden geweigerd en mochten niet verder. Ons werd vertelt dat het door bosbranden kwam, later kwam ook de aap uit de mouw dat twee inzittende van de voorste jeep zich niet konden identificeren. Wat de echte rede was zijn we eigenlijk nooit achter gekomen. Na een volledige refund en het kwijtraken van onze middag zijn we balend in een toffe tent in de buurt van het hotel gaan zitten. Tamango Brebajes heeft lekker zelfgemaakt bier op de tap en serveren goede burgers, comfort food die je zeker kan gebruiken op een dag zoals vandaag.

 

Morgen gaan we richting Santa Cruz, waar vele wijngaarden gevestigd zijn. We zijn ontzettend nieuwsgierig en hebben er heel veel zin in. Nu een nachtje slapen om over onze teleurstelling van vandaag te komen en met frisse moed de dag van morgen te beginnen!

 

Favoriete adresje voor … slapen!

Loreto Hotel
Comuna de Bellavista, Loreto 170
Región Metropolitana (Santiago), Chile

Simpel hotel in hartje BellaVista, op loopafstand van Plaza de Armas. Goed bed, kamer met raam of balkon en eigen badkamer. Elke ochtend staat er thee en koffie klaar in de keuken.

Reis je op de bonnefooi? Tip, boek dit hotel voor je de drempel over stapt. De prijzen verdriedubbelen zowat wanneer je aan de balie nog vraagt om een kamer terwijl je veel goedkoper uitbant met een reservering!

 

Favoriete adresje voor … eten!

El Palacio De La Chorrillana
Pío Nono 201, Providencia
Región Metropolitana (Santiago), Chile

‘El Palacio De La Chorrillana’, vrij vertaald betekend dit ‘het kapsalon paleis’. Als er iets is dat ik echt niet te eten vind dan is het wel patat met allerlei toppings, toch schijnt het hier een populair gerecht te zijn. Gelukkig heeft het paleis ook broodjes en andere gerechten menu. Het is een gezellige plek om mensen te kijken en even een momentje te pakken om de plannen te bespreken.

 

BelleVista Patio
Constitución 50
Región Metropolitana (Santiago), Chile

Verzameld in een blok zitten allemaal kleine winkels en toffe restaurants. Ben je in voor Sushi, toch liever Mexicaans of ga je toch voor de Chileense keuken? Maakt niet uit, hier hebben ze alles!

 

Cafe de Las Artes
Monjitas 414
Región Metropolitana (Santiago), Chile

Prima adresje voor een koffie, sapje en wat broodjes.

 

Chipe Libre
Jose V. Lastrarria 2828
Región Metropolitana (Santiago), Chile

Ook hier een goed dagmenu, met een voorgerecht en hoofdgerecht vergezeld door een pisco sour en wijn naar keuze. Zin in iets anders? Het menu staat vol met lekkere gerechten en het pisco menu is niet normaal lang!

 

Favoriete adresje voor … bier!

Krossbar
Casa Matriz: Dardignac 0127
Región Metropolitana (Santiago), Chile

Voor lekkere lokale biertjes ben je hier aan het goede adres. Van een heerlijk frisse grapefruit IPA tot een stevige stout. Trek? Het menu is gevuld met voor ieder wat wils.

 

Tamango Brebajes
Cas Matriz: Lautaro 170 Quilicura
Región Metropolitana (Santiago), Chile

Bier en burgers, dat is waar Tamango Brebajes om bekend staat! Een gezellige hippe plek op de hoek van de straat met een mooi terres, balkon en een cafe van twee verdiepingen. Wil je wat mee naar huis nemen? Check de koelkast voor het take-out bier.

 

Favoriete adresje voor … Wijn!

Bocanariz
Av. Lastrarria 276
Región Metropolitana (Santiago), Chile

Opzoek naar een betaalbare lunch en lekkere wijn? Ga voor het dagmenu bij Bocanariz, drie gangen inclusief een glas wijn voor 13.900 CLP. Ik kan je vertellend dat het echt de moeite waard is. Echter staat de menukaart vol met heerlijke gerechten en lekker wijnen, al staat het dagmenu daar niet in geadverteerd. Alleen bij de voordeur zal je hier een kleine aankondiging over vinden, het is echt een geweldige deal en wil je nog een glas wijn, die kan je natuurlijk altijd nog extra bijbestellen!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.