Loading

San Antonio | Weer aanboord

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

San Antonio | Weer aanboord

Vandaag was zo’n dag dat er eigenlijk niet veel te melden valt, en er toch ontzettend veel (niet) is gebeurt. Om bij het einde te beginnen, we zijn aanboort! Voor Symen weer het moment om hard aan de bak te gaan.

 

De wekker stond voor het kraaien van de haan, snel de laatste dingen in de koffer voor we nog even in een rap tempo een ontbijtje konden nuttigen. De taxi arriveerde stipt om half zeven, de rest van de crew zou al om kwart over zes opgehaald worden. Toch zaten ze nog heerlijk rustig aan hun kopje koffie op het moment dat onze taxi de oprijlaan van het hotel verliet. Onderweg kwamen we er bij stom toeval achter hoe dat kwam, naast dat sommige personeelsleden zich flink hadden verslapen. Gisteravond besloten de haven autoriteiten van San Antonio de haven te sluiten. Om de twintig minuten worden de golven gemeten, na één meting van boven de twee meter gaat hier automatisch alles op slot. En zo geschiede gisteren. Terwijl wij in de taxi zaten was dit nog steeds het geval.

 

Aangekomen in de haven ontmoette we al vrij snel Victor, de baas van de havenagent. Hij vertelde Symen in geuren en kleuren wat er aan de hand was. Om de haven weer open te krijgen moesten vier golf metingen beneden de twee meter zijn. Eén daarboven en je begint weer bij nul. Victor en Symen vormde de gehele ochtend een goed team, Victor in contact met de haven en Symen in contact met zijn collega’s aan boord. Tegen elven kwam het verlossende woord, zo’n half uur later zou de loods aan boord gaan om het schip veilig te haven in te loodsen. Wat echter nog niet betekende dat iedereen in de terminal aan boord kon gaan. Eerst moesten de huidige tweeduizend passagiers het schip verlaten, waarvan er al een aantal hun vlucht naar huis hadden gemist! Symen mocht vrij snel aan boord, al had het helemaal geen zin want zijn aflos liep op datzelfde moment de gangway af om hopelijk nog zijn vlucht te halen.

 

Het was een lange dag voor iedereen. Een dag van lang wachten en heel veel geduld opbrengen. Uiteindelijk kwam alles goed, alle nieuwe passagiers en crew zijn aan boord en de reis kan beginnen. Een stroeve start van een geweldige cruise. Hier zal ik je op de hoogte houden van onze avonturen en hopelijk de prachtige foto’s die we mogen maken!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.