Loading

Punta Arenas | Stad en land

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Punta Arenas | Stad en land

Deze pagina staat al even open, wil namelijk van alles vertellen alleen kan ik niet de juiste woorden vinden. De reis hier naartoe ging voorspoedig, al zal niet iedereen het daarmee eens zijn. Sommige momenten van de dag was het aanzienlijk rustig in het schip en keken sommige passagiers alsof ze het laat hadden gemaakt de avond ervoor. Niets is minder waar, het schip heeft lekker geschommeld. Al het glaswerk ligt op de bank, de lades en deuren van alle kasten openden en sloten vanzelf en wij waren wat loom door het heen en weer bewegen. Behalve dat ik zo nu en dan even m’n balans moest vinden, had ik nergens last van. Acupunctuur! Zo blij dat iemand mij dat ooit aanraadde.

 

De reis naar Punta Arenas leidde ons door de Chileense fjorden. Een adembenemend uitzicht, de natuur is hier zo ontzettend mooi. Het is bijna zonde om niet naar buiten te kijken voor aan appje, het nieuwe hoofdstuk in je boek, een spelletje of het schrijven van een nieuwe blog. Het beste dat je kan doen is naar buiten staren. Eigenlijk is dat overal hier het geval, ook in de havens, er is altijd wat te zien of te ontdekken.

 

Gisteren vond ik een ticket voor een tour in het postvakje, er is een plekje vrijgekomen op een tour die de stad Punta Arenas en de pampas, het platte land van Chile, combineert. ‘Punta Arenas Sights & Patagonian Estancia on the Pampas’. Een uitgebreide excursie waarin de tijd werd genomen, geen gehaast! Je bent op vakantie. We genoten van een prachtig uitzicht vanaf La Cruz Hill, die is overigens gemakkelijk te bereiken vanaf het schip mocht je geen excursie hebben en wel van het uitzicht willen genieten. Net als Plaza de Armas Square, een plein met lekkere bankjes op te zitten, een prachtige kazibo en gezellige stalletjes om souvenirs voor het thuisfront te kopen. Ga je met een tour mee en wil je graag winkelen, veel tours hier vertrekken erg vroeg. Op het moment dat wij over het plein liepen was het nog doodstil op straat. Het bezoek aan de stadsbegraafplaats was echt een bijzondere ervaring. De tuinmannen doen hier prachtig werk, een rustgevende plek om rond te lopen. Hoe komt het dat begraafplaatsen zulke fijne plekken zijn om rond te lopen? Onze gids bracht ons langs de belangrijkste graven, terwijl we langs fel versierde graven liepen. Al eerder in Chile hadden we gezien dat mensen hier de meest felle plastic bloemen op het graf van hun geliefde plaatsen, samen met windmolentjes in de kleuren van de regenboog. De doden worden hier echt geëerd, bij de meeste graven staat een klein kastje waarin het verhaal van de overledene wordt vertelt. Heel bijzonder, uit respect heb ik hier geen foto van gemaakt. Net als het enorme respect dat de nabestaanden hebben voor hun naasten.

 

Om ook wat cultuur aan de toer toe te voegen bezochten we al eerste het ‘Maggiorino Borgatello museum’. Dit museum is volledig geweid aan de etnische populatie, flora en fauna van Patagonië. Indrukwekkende, niet al te grote, exposities laten je zien hoe de originele bewoners van deze regio leefde. En met welke flora en fauna zij samen leefde. Helaas vertelt het ook het trieste verhaal over het uitsterven van veel van deze bevolkingsgroepen. Tijdens een bezoek aan Punta Arenas mag een bezoek aan dit museum niet ontbreken. ‘Museum of Memories’ van het Patagonia Institute was niet echt aan mij besteed. Een simpel opgezet openlucht museum met gedoneerde huizen en landbouw machines uit de tijd van de pioniers. Voor liefhebbers van die periode of landbouw zeker een aanrader.

 

De dag sloten we af met een bezoekje aan ‘Olga Teresa Estancia Farm’, het hoogtepunt van de dag! Deze schapen boerderij ontvangt sinds twintig jaar ook toeristen voor een rondleiding en typisch Chileense lam barbecue. Natuurlijk vergezeld door Chileense rode wijn, die vrij snel soldaat werd gemaakt. Iedereen zat aan grote lange tafels, een toffe manier om met mensen in contact te komen. Terwijl de laatste hapjes toetje naar binnen werden gewerkt kwam de bazin van de boerderij iedereen halen voor een rondleiding. We kregen een uitgebreide demonstratie van de herdershonden, het schapenscheren en een gepassioneerde uitleg over de paarden die ze hier fokken. Een zeer interessante middag. Voldaan stapte iedereen in de bus, het was de reis naar het schip verdacht stil!

 

Tip tegen … zeeziekte!

Acupunctuur

Last van reis- en/of zeeziekte? Acupunctuur! Een behandeling van een uurtje kan zoveel plezier geven tijdens een reis zoals deze. Voor mij is het belangrijk dat ik blijf eten en geen alcohol drink, dat in combinatie met me laten prikken met naaldjes zorgt ervoor dat ik comfortabel hobbelige zeereizen kan maken. Je hoeft er niet in te geloven, je hoeft het na afloop alleen maar te ervaren. Ik ben in ieder geval fan en ga ieder jaar terug voor een onderhoudsbezoekje.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.