Loading

Falkland Eilanden | Tranen van geluk.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Falkland Eilanden | Tranen van geluk.

Het kan je zomaar overvallen, emotie. Een goede film, dokter Love, een romantisch gebaar van je geliefde, post van het thuisfront, prachtige natuur. Ik stond vanmiddag midden op het erf van de familie Kilmartin met tranen in m’n ogen. Het overviel me wel een beetje, stond ik hier nu echt naar geweldig natuurschoon te kijken midden op het erf van mensen die ik niet eens ken? Ja, dat stond ik.

In Stanley stapte ik zonder echte verwachtingen in het busje van Bluff Cove Lagoon, bij uitstappen stond er een ranger op ons te wachten om uitleg te geven over hoe we de natuur hier het minste kunnen storen tijdens ons bezoek. Ik luisterde aandachtig, terwijl de aandacht werd weggetrokken door het geluid van de natuur. Terwijl de ranger zijn praatje afrond is de aandacht van iedereen in de groep al achter de lieve man. Vol ongeloof staan we ten midden van een pinguïn kolonie met Gentoo en Koningspinguïns. Hattie en haar man hebben een schapen boerderij, die ook bewoond wordt door pinguïns!

Tijdens de zomermaanden ontvangen de Kilmartin’s duizenden bezoekers die de bewoners van hun erf komen bewonderen. Elke avond staat Hattie uren in de keuken om de lekkerste baksels klaar te maken voor haar gasten die zij onder het genot van thee, koffie of chocolademelk kunnen nuttigen in het ‘Sea Cabbage Cafe’. Wil je Hattie graag ontmoeten? Ze is met regelmaat te vinden in de souvenirs winkel, waar ze ansichten verkoopt met foto’s die ze zelf heeft genomen.

En zo stond ik dus eerder vandaag temidden van honderden pinguïns met tranen biggelend over m’n wangen. Op het moment van schrijven overvalt emotie me weer. Wat een bijzonder moment, ik mag maar in m’n handjes knijpen dat ik dit mag meemaken!

 

Favoriete adresje voor … Pinguïns!

Bluff Cove Lagoon

Falklands eilanden

 

Dit is de plek, niet te ver rijden voor Gentoo en Koningspinguïns. Wow, wat een plek. En vergeet niet van de lekkernijen te snoepen die eigenaresse Hattie voor alle bezoekers vers bakt!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.