Loading

Puerto Madryn | Pinguïns in de woestijn

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Puerto Madryn | Pinguïns in de woestijn

‘Pinguïns in de woestijn’, het zou de titel van een boek of een BBC Planet Earth aflevering kunnen zijn. Pinguïn associeren we direct met ijs, waggelende door de sneeuw, vogels die niet kunnen vliegen, gele sneeuw, achtervolgt door Orca’s … Het is haast onmogelijk om deze schattige diertje  voor te stellen in een gort droge omgeving, enkel misschien in een dierentuin.

Wanneer je Patagonië intypt in Google krijg je eerst alles te zien over het kledingmerk. Na even verder zoeken komen afbeeldingen voorbij waar iedereen van droomt. Kraakheldere meren, vers besneeuwde bergtoppen, prachtige landschappen … geen droge dorre vlaktes waar maar een paar schapen per hectare mogen grazen. En dat zijn niet de enige dieren die hier wonen, Guanacos zijn gemakkelijk te spotten en wanneer je doorrijd naar het noorden van de Valdes Peninsula kan je ook pinguïns spotten. Op de boerderij van de Machinea familie woont een kolonie van 210.000 broedende Magellan pinguïns. Het is de grootste kolonie van dit soort pinguïns ter wereld, met 600.000 pinguïns die hier te vinden zijn tussen September en April.

De hoeveelheid pinguïns hier is niet te omschrijven, zo stond ik verrast op het wandelpad terwijl ik eigenlijk een pinguïn van rechts voorrang had moeten verlenen. Waar moet ik kijken? Pinguïns in een dorre omgeving, zoekend naar verkoeling onder de weinige bosjes en in de hollen onder de grond. Een zeer bijzondere ervaring als je het mij vraagt.

 

 

 

Favoriete adresje voor … Pinguïns!

Valdes Peninsula – Estancia San Lorenzo

Patagonië, Argentinië

 

Op de boerderij van de Machinea familie woont een kolonie van 210.000 broedende Magellan pinguïns. Het is de grootste kolonie van dit soort pinguïns ter wereld, met 600.000 pinguïns die hier te vinden zijn tussen September en April.

 

Het wandelpad uitgestippeld tussen de kolonie door bestaat uit losse steentjes en kiezels. Dit pad is slecht begaan baar voor kinderwagens, rollators, rolstoelen, etc en mensen die slechte ter been zijn.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.