Loading

Punta del Este | Gekidnapt door de Kiwi’s

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Punta del Este | Gekidnapt door de Kiwi’s

Langere cruises, ik geef er m’n voorkeur aan. Op een zevendaagse cruise zijn de gasten vaak gehaast, dit is hun enige vakantie voor het gehele jaar en en ze willen er zoveel mogelijk uithalen. Contact leggen met andere hoort daar vaak niet bij. Op de langere cruises zijn de passagiers altijd meer geïnteresseerder in andere, er is tijd voor een praatje en soms zelfs een drankje. En zo ging het ook een beetje met de Kiwi’s. Op een dag liepen we langs een groepje en één van hen had zo’n groot ijsklontje in zijn glas dat drinken onmogelijk was, daar maakte we natuurlijk een grapje over. Een dag later werd het een praatje, dat niet veel later in een drankje resulteerde. En zo zitten we bijna elke einde van de middag samen met de Kiwi’s bij het Lido zwembad. We kletsen, wisselen tips uit voor reizen die we allemaal nog willen maken en genieten van het uitzicht buiten.

Vandaag trof ik de Kiwi’s in de tender, met verbazing keken we naar de zeeleeuwen met obesitas tas. Terwijl ik geen plannen had waren zij onderweg naar hun gids voor een stadstour en bezoek aan een olijfboomgaard, of ik zin had om mee te gaan? Ja tuurlijk, de leukste plannen zijn degene die spontaan ontstaan!

Punta del Este populariteit komt vooral door de ligging aan de kust. Luxe appartementen complexen vullen het straatbeeld in deze stad, en de hoogte punten van de tour bestonden uit een kerk, oude vuurtoren en een kunstwerk van een hand naast een overvol strand. De uitstraling doet me denken aan Zuid-Frankrijk, veel te doen is hier echter niet. En soms is dat ook helemaal niet nodig om een gezellig dag te hebben. Met z’n zevenen hebben we heerlijk geluncht in een foodhal, de keuzes maakte wel dat ik pas als laatste met m’n pieper aan de tafel plaatsnaam. Voldaan ging we richting de boomgaard, het uitzicht dat passeerde was heel divers. De rijkdom maakte toch wel plaats voor wat meer armoede, en daar werd door de gids niet over gepraat!

Het bezoek aan de olijfboomgaard was heel gezellig, wijn en bier stond al klaar voor wij het pad op kwamen rijden. We werden hartelijk verwelkomd en de gastvrijheid zette zich voort tijdens het hele bezoek! Afgelopen zomer heb ik een prachtige boomgaard bezocht in Griekenland, de rondleiding hier was veel van hetzelfde. Bedenk bij het boeken van een toer altijd of je interesse hebt in herhalende informatie, dit geld ook voor wijngaarden. En toch hebben we een zeer gezellige dag gehad met elkaar! De Kiwi’s mogen mij elke dag kidnappen!

 

 

 

Favoriete adresje voor … Eten!

Box Garden – Foodhal

Bvar. Artigas esquina

Punta del Este, Uruguay

 

Voor ieder wat wils. Toffe bars, Aziatisch, flexatarisch, pannekoeken, Uruguaian en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bestel je eten, waar jij het menu het lekkerst vind, neem plaats aan de grote picknick tafels en geniet van het eten naar jouw keuze. En vind je het voorgerecht van de één beter en het toetje van de ander, geen probleem. Combineer zoveel als je wilt.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.