Loading

Montevideo | Gelijkheid en genieten

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Montevideo | Gelijkheid en genieten

Uruguay, het land waar de armer rijker zijn dan in de rest van Zuid Amerika, en de rijken van minder rijkdom genieten. In het dagelijkse straatbeeld is het ook wel duidelijk te zien. De vuilnis word op een echte vuilnisbelt gestort en niet zo langs de kant van de weg gesmeten. Kom je hier voor de eerste keer? Ontdek de stad en geniet van het winkelaanbod, het heerlijke eten en de gezellige straatjes die de stad te bieden heeft. Voor degene die graag de stad verlaten is er ook voldoende aanbod.

 

Vanmorgen mocht ik weer met de Kiwi’s mee op pad. Zij hadden gekozen om via een externe partij voor een dag een minivan te huren inclusief gids voor een stadswandeling, waarmee de dag begon. Ben wel vaker in Montevideo geweest, alleen had ik de stad nog nooit van deze kant bekeken. Wat is het een prachtige stad, zoveel te zien en zoveel te ontdekken. Gebouwen met geschiedenis, standbeelden met een belangrijke betekenis, een uitbundige kathedraal, geweldige kunst in het gemeentehuis, historie in de oude bibliotheek en een stap terug in de tijd in ‘Farmacia Cafe’. Ik kan iedereen een stadswandeling met gids door deze stad aanraden, tijdens de paar uurtjes vanmorgen heb ik zoveel meer geleerd dan ik al wist. Met enkele schaamte moet ik erkennen dat ik dus eigenlijk helemaal niet zoveel wist.

 

Voor een uitgebreide lunch of smakelijk diner hoef je eigenlijk de stad niet uit, wij gingen echter met het busje richting de buitenkanten van de stad waar veel wijngaarden te vinden zijn. ‘Pizzorno’ is een wijnhuis met prachtig verzorgde rijen druiven, welke uiteindelijk mooie wijnen zullen produceren. Het kleinschalige restaurant en proeflokaal bieden gasten de gelegenheid om van heerlijk eten te genieten terwijl de sommelier een zeer gedetailleerde uitleg geeft over de wijnen het proces om het nat uiteindelijk in de flessen te krijgen. Zeer interessant om weer nieuwe dingen over wijn te leren, en ook lekkere nieuwe wijnen te mogen proeven. Zeker een aanrader in de omgeving van Montevideo!

 

 

 

Favoriete adresje voor … Wijn en lunch!

Pizzorno

Canelones Department, Uruguay

 

Wijnhuis Pizzorno heeft overal in de omgeving wijnranken. Zij verzorgen proeverijen, verkopen de wijnen per glas, per fles, om mee naar te nemen en ook serveren ze een geweldige lunch voor een zeer scherpe prijs. De wijnen hebben overigens net zulke scherpe prijzen, en volgens mij als niet echte kenner een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding.

 

Favoriete adresje voor … Koffie!

Farmacia Cafe

Cerrito 550

Montevideo, Uruguay

 

Liefhebber van bijzondere koffieplekjes? Dan mag je deze niet missen!

 

Favoriete adresje voor … Markt!

Mercado Argicola

Jose L. Terra 2220

Montevideo, Uruguay

 

Deze moderne markthal is een verzamelplaats voor winkels, boeren, restaurants en cafes om hun waren aan de man te brengen. Goede gratis toiletten, goede brouwerij en toffe eettentjes.

 

Favoriete adresje voor … Bier!

Indica Tap Room

Piedras 288

Montevideo, Uruguay

 

Proeflokaal dichtbij het schip met een grote variatie aan bieren.

 

Ciudadela Bar

Ciudadela 1224

Montevideo, Uruguay

 

Cafe met een groot terras buiten, binnen kan een blind paard geen schade aanrichten. De bierkaart viel op de dag van ons bezoek wat tegen, de pizza daarentegen was echt ontzettend lekker!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.