Loading

Lake Tekapo | Op bij ochtend gloren

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Lake Tekapo | Op bij ochtend gloren

Na een week van plezier en bijkomen in Christchurch werd het gisteren tijd om afscheid van elkaar te nemen. Tot nu toe konden we wel garanderen dat we we goede gasten waren, na een week wordt het toch tijd om ons padje te verleggen. Nieuwsgierig of Wendy net zo over onze te klagen heeft, als ze ons hebben uitgezwaaid, dan hun vorige logees. Daar was toch het één en andere op aan te merken! Ja dat heb je soms, helemaal wanneer je geen duidelijke afspraken maakt met de gasten hoe jij graag dingen ziet. Wat voor jouw vanzelfsprekend is, hoeft dat niet voor de ander te zijn. Wij hebben in ieder geval erg genoten van onze tijd hier.

En toch kwam het moment om er met de camper op uit te trekken! Eerste stop is Lake Tekapo, een ruime twee honderd km vanaf Lincoln. Precies de goede afstand om de eerste dag af te leggen, zo kunnen we een beetje aan de camper wennen en belanden we toch op een toffe plek. Al bleek al snel dat we een echte toeristische hotspot hadden uitgekozen voor onze eerste bestemming.

We houden van langzaam naar de bestemming rijden, niet direct in één ruk door om de camper te parkeren en ervoor te zitten. Thuis ontdekte ik het platform ‘Neat Places’, hier worden de meest toffe locaties in Nieuw Zeeland uitgelicht. Zeker een aanrader voor wanneer je hier komt. Neat Places heeft een zeer uitgebreide website, en in elke omgeving waar ze tips hebben kan je ook een papieren gids halen bij het VVV. Zo kwamen we erop om te stoppen in Geraldine en Fairlie. Geraldine is zo’n heerlijk dorps waar je je direct thuis voelt, een warm bad. Gezellige straatjes met toffe winkeltjes en cafe’s. Kaas ingeslagen voor ons avondeten bij de Cheese Company en lunch genoten we bij Barkers. Symen sloeg ook direct een fles limonade siroop in, hij vond z’n drankje zo lekker dat we het vanaf nu ook in de camper kunnen maken! Fairlie is een kleiner dorp richting Lake Tekapo en de keuze is daar wat kleiner, toch is het de moeite waard om hier even een stop in te lassen. Goed voor de concentratie, even de benen strekken en soms is ook een sanitaire stop nodig!

Terwijl we onze eind bestemming naderde werd het ons steeds duidelijker hoe populair het hier is, het is één van de Nieuw Zeelandse highlights, die veel toeristen bezoeken tijdens hun 10 daagse trip NZ. Overal stonden enorme bussen en veel auto’s met Aziaten stopte midden op de weg om een foto te maken van het uitzicht. In Australië hadden we hier al kennis mee gemaakt, op de harde manier, zodoende dat we nu gewaarschuwd waren. De vele auto’s en bussen reden allemaal richting ‘The Church of the Good Shepard’ en het meer, wij kozen ervoor om de eerste over te slaan tot de volgende ochtend tijdens zonsopkomst. Dan zouden de meeste toeristen nog in bed liggen of misschien net zijn aangeschoven voor het ontbijt.

De camping was precies wat we nodig hadden, schone faciliteiten en schitterend uitzicht vanaf elke plek op de camping. De plekken op de eerste rang zijn hier al maanden van te voren gereserveerd, de rij daarachter is echt niet minder hoor. Wanneer je je hoofd schuin houd kan je nog steeds genieten van het schitterende uitzicht. Onze mond viel wel open over het volgende … de camping is ook thuis voor poezen, konijnen en eenden. Vooral het laatste soort zorgt ervoor dat mensen ze willen voeren, dat dit zou gebeuren met de etensresten van het diner en door midden van het gooien voor onze camper liet ons echt verbazen. Blijkbaar is dat normaal bij een deel van de kampeerders, arme eendjes die bij ons de camper binnen wouden komen om nog meer lekkere Aziatische hapjes te eten. Ze kwamen van een koude kermis thuis.

Twee nachten stonden we bij Lake Tekapo, de eerste ochtend van onze verblijf stond de wekker om zes uur om te zorgen dat we de grote groepen uit de bussen konden vermijden. Het ging allemaal redelijk voorspoedig, tot ik probeerde te schakelen op de fiets die bij de camper kwamen. Geen goed idee! In alle haast snel geprobeerd de ketting er weer op te krijgen, want ja we willen natuurlijk niet de zonsopkomst bij de kerk missen. Gelukkig waren we ruim op tijd en was het met het handje vol mensen dat er stond heerlijk rustig. Wat een bijzondere plek om hier de zon te zien opkomen. Vooral hoe de zon het gras laat goud kleuren, dit is zeker een aanrader! Voor koffie en ontbijt ga je daarna naar ‘The Greedy Cow’. 

Onze middag hebben we wandelend langs het meer doorgebracht en s’avonds nadat de zon onder was is Symen nog even terug gefietst naar de kerk voor wat sterren foto’s. Hier was het wat minder rustig dan vanmorgen, blijkbaar een ontzettend populaire spot om de sterren te bekijken. De omgeving van Lake Takepo is een Dark Sky Park, zelfs vanaf de camping merk je al hoeveel meer sterren er te zien zijn dan thuis. Ik zal de foto delen die Symen heeft gemaakt van de geweldige sterrenhemel hier. Dit was echt een hele fijne stop om de eerste twee nachten in de camper door te brengen, al kijken we wel uit naar wat minder toeristen. Met de volgende bestemming gaat dat helaas nog even niet lukken.

Favoriete adresje voor … Kaas!

Geraldine Cheese Company

76 Talbot Street

Geraldine, Nieuw Zeeland

Kaas en wijn, één van onze favoriete maaltijden. Zodoende sloegen we diverse soorten kaas in voor ons avondeten, echt een aanrader voor kaasfans.

Favoriete adresje voor … Lunch!

Barkers – Foodstory & Eatery

71 Talbot Street

Geraldine, Nieuw Zeeland

Een echte aanrader. Modern uiterlijk met huiselijke producten. Heerlijke cutney’s, limonade siropen, jams, sausen, etc. De menukaart staat vol met gerechten bereid met deze producten, goede promotie om na afloop wat lekkers mee naar huis te nemen. Houd wel rekening met een wachttijd, tijdens lunch kan het even duren voor het eten word geserveerd.

Favoriete adresje voor … Camping!

Lakes Edge – Holiday Park

Lake Tekapo, Nieuw Zeeland

Goede camping, van alle gemakken voorzien met alle faciliteiten die je nodig hebt tijdens een kampeer vakantie. Echter worden de accomodaties van de camping ook afgehuurd door schoolkampen en dat is te merken door de luidruchtigheid bij de douches. Het uitzicht vanaf de camping is overal schitterend op het meer, ook licht het heel centraal richting het dorpje en de hotsprings. De prijs is aan de hoge kant, dat kunnen ze blijkbaar vragen voor de locatie.

Favoriete adresje voor … Eten en drinken!

The Greedy Cow

16 Rapuwai Lane

Tekapo, Nieuw Zeeland

Zeker een aanrader voor ontbijt, lunch of gewoon koffie. Tegen een uurtje of 9 vormt zicht een lange rij voor dit café, dit komt door de bussen die hun passagiers voor de ochtend hier hebben gebracht. Heb je de kans, kom wat eerder zodat je een plekje hebt om te zitten en je niet al een half uur in de rij staat voor je bestemming is opgenomen. Mocht je wel in de rij aansluiten, het is de moeite waard!

2 Comments

  • ans

    Wat geniet ik mee…..!!!!

    16 maart 2024 at 12:27
  • Jack

    Ja, zeker tijd om te verkassen want je weet… gasten en vis blijven maar drie dagen fris. Jullie zijn dus eigenlijk een dag of vier te lang gebleven. 🙂 Prachtige sterrenhemel, mooie foto. Ik hoop dat we nu wat vaker een post krijgen, ik miste het wel een beetje.

    14 maart 2024 at 18:35
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.