Loading

Glenorchy, Cromwell & Clyde | Via keulen en Aachen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Glenorchy, Cromwell & Clyde | Via keulen en Aachen

Vanmorgen niet al te laat zijn we vanuit Arthurs Point vertrokken met Cromwell als eindbestemming. We doen weer zo’n lekkere omrij actie via Glenorchy en Paradise. Dit niet omdat we niet anders kunnen, omdat we heel graag zelf willen oordelen of dit nu het mooiste stukje Nieuw Zeeland is of niet. De rit langs het meer en door de bossen was zeer indrukwekkend en mysterieus, geen wonder dat bijna de helft van de scenes uit Lord of the Rings in dit gebied zijn opgenomen. Hoe verder we van de bewoonde wereld en asfaltwegen kwamen hoe mooier de natuur werd. Al brengt ruige natuur ook andere dingen met zich mee, zoals het ontbreken van bruggen als de rivier een weg tegenkomt. De eerste vier oversteken gingen redelijk soepel, al zaten er wat kuilen tussen. Devijfde leek een maatje te groot voor ons, of eigenlijk eerder gezegd hij was te klein en we zagen niet hoe diep deze oversteek was. De weg ging in een korte kuil naar beneden waar de rivier door stroomt. Hier noemen ze dat een ‘Ford’, kwamen wij ook pas achter toen we deze naam op de waarschuwingsborden zagen staan. Maar om even terug te komen op dit laatste Ford, de kuil was zo kort gemaakt dat onze Kea waarschijnlijk met vier wielen in de lucht ging hangen als we hier doorheen gingen proberen te komen. De voorkant vast aan de ene kant en de achterkant aan de andere kant terwijl de rivier onder je doorraast. Had het vast ontzettend goed gedaan op de socials. Symen had een verstandige inschatting gemaakt om de camper maar weer achteruit te rijden en te kijken of we ergens konden keren. Maar van keren ging het nog niet komen want er kwam een mega camper aan. Op volle snelheid over het grindpad en met een hele zelfverzekerde Aziaat achter het stuur, de arrogantie en zelfverzekerdheid drupte langs de zijkanten van de camper naar beneden. Hij keek Symen aan, deed z’n kin iets omhoog en hij keek ons aan van ‘ik heb de beste camper en deze weg is niks voor mij, aan de kant want ik wil verder naar de volgende film lokatie! En toen kwam hij met z’n voorwielen bij de rand van het Ford, je zag het angstzweet bij hem uit breken en hij wist niet hoe snel hij weer in z’n achteruit moest om te keren om zo snel als mogelijk weer weg te gaan. Hij wou ons niet de kans geven de schaduw te zien die de deuk in z’n ego achterliet.

Wij hebben in ieder geval ontzettend genoten. In dit soort dorpjes zit het postkantoor in bij de benzinepomp waar je ook melk en eieren kan kopen. Onze favoriet is de ‘General store’, vaak is hier koffie en gebak op voorraad en worden handgemaakte items van lokale artiesten verkocht. Mevrouw Wooly’s heeft echt een geweldige winkel gevuld met toffe souvenirs, mooie kleding, heel stapels boeken en nog veel meer. Zeker de moeite waard om wat te blijven hangen na een kop koffie en een broodje. Na deze rit sliepen we op een gratis campingplaats langs de kant van de weg in Cromwell. Het uitzicht over het meer is prachtig, je zou er bijna voor betalen!

De regio van Cromwell, Clyde en Alexandra is zeer rustig vergeleken met de naburige plekken als Queenstown en Wanaka, wat hierna op de planning staat. Deze regio is de fruit en wijn streek van Otago, je rijdt hier van wijngaard naar wijngaard en zo was ook ons idee geboren om voor vannacht weer een Okay2Stay verblijf te regelen. Deze keer bij de wijngaard van Johnny en Pam, Como Villa Estate. Hier kun je gratis een nachtje verblijven als je een wijnproeverij en rondleiding bijwoont dit vonden wij geen slechte deal. Dus wij vanochtend op naar Johnny en Pam. Voor lunch zouden we makkelijk doen vandaag, gewoon een broodje smeren in de camper. Dat was tot we op Google Maps een restaurant symbooltje zagen ten midden van de wijngaarden, de foto’s in de reviews zagen er prachtig uit, eigenlijk te mooi om waar te zijn. Aangezien het maar 6 minuutjes rijden was, dachten we, we gaan er gewoon naar toe en zien wel! Het ergste dat er kan gebeuren is dat we nog steeds dat broodje in de camper smeren, wat we eigenijk toch al van plan waren. Eenmaal aangekomen bij The Parking Shed, werden we heel vriendelijk onthaald maar wel met de mededeling dat we net 20 minuutjes te vroeg waren voor de lunch. Dan eerst maar een bakje koffie. Wat een prachtige plek is dit, totaal geen straf om buiten eerst wat te drinken. Toen eenmaal de klok ‘lunchtijd’ aansloeg hebben we een tafeltje binnen uitgekozen om van de lunch het genieten, en genieten was het! Het eten was echt verrukkelijk, de foto’s hieronder spreken voor zich. En we hebben ons erg vermaakt met de entertainment die de huis teckel verzorgde.

Wat een bijzondere ervaring hadden we op Como Villa Estate gehad. Het is een kleine ‘boutique’ wijngaard, terwijl we aankwamen zat er een grote groep mensen voor de schuur. Wat bleek, ze hadden vandaag alle druiven geplukt. Wat jammer, dat hadden we wel aan ons lijstje met ervaringen willen toevoegen. De rondleiding over het bedrijf was een reis terug in te tijd, de tijd van de goudzoekers hier in Otago. In de loop van tijd is hier zoveel gebeurt, Johnny kan er met zoveel passie en plezier over vertellen dat het maar goed was dat om half 7 Pam hem kwam halen voor het avondeten want anders hadden we daar nog gezeten. We brachten een fles wijn mee naar de camper om op de parkeerplaats van te genieten want dat is waar we vannacht mogen staan.

Favoriete adresje voor … Eten, Drinken & Winkelen!

Mrs Woolly’s General Store

64 Oban Street

Glenorchy, Nieuw Zeeland

Zo veel meer dan een ‘General store’. Maak kennis met lokale vers producten, ontdek de kunst van kunstenaars uit de buurt, koop de beste Nieuw Zeelandse truien gemaakt van wol van schapen die hier rondlopen en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Het eten en drinken is van zeer hoge kwaliteit, als je hier bent mag je Mrs Woolly’s echt niet missen!

Favoriete adresje voor … Eten & Drinken!

The Packing Shed

64 Oban Street

Glenorchy, Nieuw Zeeland

Hopelijk spreken de foto’s voor zich. Het menu veranderd mee met het aanbod van de lokale producten.

Favoriete adresje voor … Wijn!

Como Villa Estate

266 Earnscleaugh Road

Alexandra, Nieuw Zeeland

Neem de tijd wanneer je hier stopt, geniet van de goede wijnen en de mooie verhalen van Johnny!

2 Comments

  • mam

    Wat een schitterende natuur. Dit is toch echt lekkerder dan een broodje in de camper. Liefs mam

    6 april 2024 at 11:05
  • Jack

    Mooi bordje eten….

    1 april 2024 at 08:36
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.