Loading

Palmy & Taumatawhakatangi­hangakoauauotamatea­turipukakapikimaunga­horonukupokaiwhenuakitanatahu | Je tong breken

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Palmy & Taumatawhakatangi­hangakoauauotamatea­turipukakapikimaunga­horonukupokaiwhenuakitanatahu | Je tong breken

Overal spot je ze, de gehaaste reiziger. Te weinig tijd, te veel willen zien. Je herkent ze aan het vroeg van de camping vertrekken, in het donker aankomen op de camping, in het donker nog dingen willen bekijken die er overdag toch echt stukken beter uitzien … Wij zijn ook wel eens vroeg vertrokken, laat aangekomen en Zealandia is echt fantastisch na het vallen van de avond, toch zien wij onszelf niet als gehaaste reizigers. We kunnen niet alles zien, waarom dan ons best doen om dat toch te proberen? 

Ons vertrek uit Wellington ging langzaam, tijdens het bezoek aan Zealandia zagen we hele toffe prints van een kunstenares uit de omgeving. Geen kiwi helaas. Niet te lang na thuiskomst ben ik zo hard als mogelijk gecrasht in bed en besloot Symen op onderzoek te gaan wie wel een kiwi in huis heeft die we direct konden ophalen. Het ontbijt was nog niet op of hij hing al aan de telefoon met een galerij in hartje Wellington, ja ze hadden hem en we konden direct even langsrijden om hem af te halen. Totaal de verkeerde kant op, maar die print was iets dat we zo graag als herinnering aan het zien van Kiwi’s willen hebben dat we zijn omgereden! Alsof we een breekbaar pakketje bij ons hadden liepen we terug richting de KEA en reden we naar Palmerston North. Hier woont Karen, we hebben haar ontmoet afgelopen feestdagen tijdens een cruise in Zuid-Amerika. Het contact was zo fijn dat we besloten één nachtje bij haar te logeren, in een gewoon bed en met een douche in huis waar we overigens wel met douchetas heen gingen aangezien het gewoon zeer gemakkelijk is om je spullen in mee te nemen vanuit de camper! Eén nachtje werd twee en wat was dat toch heerlijk. Even rustig aan, niets hoeft alles mag. We kochten wat kaarten, een schitterend vogels boek, aten lunch buiten de deur, dronken wijn, maakte een nachtelijke wandeling naar een verlichte brug en genoten van de beste huisgemaakte maaltijden. Ontzettend verwend, dat werden we zowel met uitgebreid ontbijt en avondeten. Je zou zowat niet vertrekken! Toch deden we dat, we hebben dan geen haast … we willen wel wat zien en ondanks dat Palmy ons precies gaf wat we nodig hadden, houd het daar ook wel een beetje op! Tja, op zeer goedkope diesel na dan, Karen, als lid van de senioren club krijgt bij het doen van boodschappen op dinsdag en woensdag 15 cent korting op de brandstof, en ging de prijs naar beneden tot 1,677 per liter in kiwi dollars, dit staat gelijk aan €0,94 per liter. Deze deal konden wij niet laten liggen.

Enkele maanden geleden kreeg ik van m’n zus een filmpje, daar moest ik naartoe! Gelukkig ging dit gesprek via de app en niet in een mondeling gesprek want dan hadden we zeker ons tong gebroken. De de langste plaatsnaam ter wereld, deze plek staat in Hawke’s Bay op het Noordereiland. En daar gingen we, met onze kostbare print, kilo’s eten gemaakt door Karen een plan om deze plek een bezoek te brengen! Ik wil niet als de grooste cultuurbarbaar ter wereld overkomen, maar wat hebben we gelachen om onszelf tijdens het uitspreken van deze onuitspreekbare plaatsnaam. De man in de video leek het beter af te gaan dan mij, wanneer je geen haast heb is dit wel echt iets om langs te rijden. Je kunt met een tour nog een wandeling maken van drie uur richting het houten bord van de plaatsnaam, dat hebben we overigens wel aan ons voorbij laten gaan. Na een vermoeiende middag moeilijke woorden uitspreken parkeerde we de KEA tussen daar en Napier en genoten we van een rustige avond. En droomde we over hoe we vloeiend Taumatawhakatangi­hangakoauauotamatea­turipukakapikimaunga­horonukupokaiwhenuakitanatahu kunnen uitspreken!

Favoriete adresje voor … Kunst!

Ora Gallery

23 Allen Street,

Wellington, Nieuw Zeeland

Opzoek naar een stukje kunst om mee te nemen naar huis vanuit Nieuw Zeeland? Dan is het de moeite waard om deze plek een bezoekje te brengen! Ora is niet kil zoals veel galeries en het aanbod is zeer divers. We waren bijna met nog meer kunst de deur uit gelopen!

Favoriete adresje voor … de langste plaatsnaam in de wereld!

Taumatawhakatangi­hangakoauauotamatea­turipukakapikimaunga­horonukupokaiwhenuakitanatahu

510 Wimbledon Road

Taumatawhakatangi­hangakoauauotamatea­turipukakapikimaunga­horonukupokaiwhenuakitanatahu, Nieuw Zeeland

Gewoon tof om langs te rijden!

1 Comment

  • Jantiene

    Deze naam is niet uit te spreken. Ik denk alleen de bewoners van het plaats.(behalve jonge kinderen)
    Wat een verwennerij bij jullie kennis. Ziet er erg lekker uit. Wat een gave tekening van een kiwi. Wauw. Mooie herinnering aan deze reis. Liefs mam

    7 mei 2024 at 15:13
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.